Μενού Ροή
Ι. Σμυρλής: Στηρίζουμε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece κ. Ιωάννης Σμυρλής, πραγματοποίησε επίσκεψη σε επιχειρήσεις -μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, κ. Γιώργου Παπαμανώλη-Ντόζα. Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας και ο κ. Γιάννης Μελάς, βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σμυρλής παρουσίασε στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων την εργαλειοθήκη εξωστρέφειας που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Εξωτερικών. Ειδική μνεία έγινε στις νέες υπηρεσίες που διευκολύνουν και εξασφαλίζουν τις εξαγωγές και προσφέρονται από την νέα Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων, Export Credit Greece.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του, ο κος Σμυρλής δήλωσε: «Στηρίζουμε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, καλούς μισθούς και βάζει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.» Και πρόσθεσε: «Mε την πολυεπίπεδη δουλειά της Enterprise Greece, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Yπουργείου Εξωτερικών, άνοιξαν δρόμοι στην ελληνική επιχειρηματικότητα που δεν υπήρξαν ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα διαύλων και πραγματικής επιχειρηματικής συνεργασίας σε πολλές χώρες και σήμερα επωφελούνται επιχειρήσεις που έχουν ήδη ανοίξει νέες προοπτικές. Στόχος για την Enterprise Greece είναι το Εθνικό Μητρώο Εξαγωγέων. Υπάρχει ήδη συμφωνία με την Ένωση Περιφερειών για την δημιουργία ενός Γραφείου Εξωστρέφειας σε κάθε Περιφέρεια με την ευθύνη της λειτουργίας στα επιμελητήρια ώστε το αγαθό της εξωστρέφειας να φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Οι επιχειρήσεις που επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας δραστηριοποιούνται στους τομείς του μηχανολογικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού, της τεχνολογίας, της οινοποιίας και της οξοποιίας και έχουν κυρίως εξαγωγική δραστηριότητα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας