Μενού Ροή
Oλοκληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι προβλεπόμενοι έλεγχοι για προϊόντα που λαμβάνουν ειδικές ενισχύσεις

Ολοκληρώθηκαν  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι προβλεπόμενοι έλεγχοι για μια σειρά φυτικών προϊόντων που λαμβάνουν ειδική και συνδεδεμένες ενισχύσεις, ώστε να προσδιορισθούν οι συνολικά επιλέξιμες εκτάσεις και να υπολογισθεί το ποσό ενίσχυσης ανά στρέμμα και να αρχίσει σταδιακά η πληρωμή τους.

 Με βάση αυτά τα στοιχεία προσδιορίσθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η ειδική ενίσχυση βάμβακος σε 72,5 ευρώ ανά στρέμμα και εκδόθηκε η πρώτη εντολή πληρωμής για 37.037 βαμβακοπαραγωγούς, στους οποίους ήδη καταβλήθηκαν συνολικά 152,3 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή γίνεται μετά το κλείσιμο της εκκοκκιστικής περιόδου, η οποία  είχε παραταθεί -μετά από αίτημα της Διεπαγγελματικής Βάμβακος. Για όσους βαμβακοπαραγωγούς σε αυτή την πρώτη πληρωμή δεν καταβλήθηκε η ειδική ενίσχυση, λόγω ευρημάτων στο διοικητικό ή επιτόπιο έλεγχο, αυτή θα ολοκληρωθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στην συνέχεια και  πριν τις εορτές του Πάσχα, θα καταβληθούν και οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις της φυτικής παραγωγής, όπως του σκληρού σίτου, των σανοδοτικών και κτηνοτροφικών ψυχανθών, των βρώσιμων οσπρίων κλπ.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας