Μενού Ροή
έξυπνοι κάδοι
Οι πρώτοι «έξυπνοι κάδοι» μικρο- απορριμμάτων στην πόλη της Κερκύρας

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την αποκομιδή απορριμμάτων, μικρού όγκου ξεκίνησε με την τοποθέτηση τριών έξυπνων κάδων, σε κεντρικά σημεία της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, ζητούμενο είναι η ανταπόκριση του κόσμου και η υιοθέτηση μιας νέας κουλτούρας.  

Ο Σπύρος Νεράντζης αντιδήμαρχος καθαριότητας Κεντρικής Κέρκυρας, εξηγεί ότι στόχος του προγράμματος είναι να βελτιωθεί η εικόνα των δρόμων και να εξοικονομούνται πόροι, καθώς απελευθερώνεται το προσωπικό για να ασχοληθεί σε άλλα σημεία.

Οι κάδοι δουλεύουν με ηλιακή ενέργεια και συμπιέζουν τα απορρίμματα στο εσωτερικό, ενώ το λογισμικό πρόγραμμα που διαθέτουν ενημερώνει την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, προκειμένου να τον αδειάσουν όταν γεμίσει.

Ειδικοί αισθητήρες βοηθούν στο σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, ενώ πληρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας των χρηστών.

Σύμφωνα με τον κ. Νεράντζη, μόνο με τους τρείς κάδους υπάρχει μεγάλη μείωση στην χρήση πλαστικών σακουλών που τοποθετούνται στους συνήθεις μικρούς κάδους. «Πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία όλων για να είναι η πόλη καθαρή και να γίνεται εξοικονόμηση πόρων».

Όλα βεβαίως εξαρτώνται από τον παράγοντα άνθρωπο. Τι να κάνουν μόνοι τους οι έξυπνοι κάδοι όταν δεν υπάρχουν αντίστοιχα έξυπνοι πολίτες για να τους χρησιμοποιούν;

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας