Μενού Ροή
papadimitriou
Ο γενικός διευθυντής της «Θερομηλεκτρική Κομοτηνής» Ευάγγελος Παπαδημητρίου
Παπαδημητρίου: Στο 2024 η λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Motor Oil

Στην τελική ευθεία μπαίνουν κρίσιμα έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της Θράκης αλλάζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. Στα εμβληματικά έργα που ξεχωρίζουν είναι ο νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο της «Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής» που αναπτύσσουν από κοινού οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Motor Oil.

Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων που επενδύουν στην περιοχή μίλησαν στο City Hub Events στη διάρκεια του East Macedonia & Thrace Forum ΙΙ.

«Στην τελική ευθεία ο πλέον σύγχρονος σταθμός παραγωγής ενέργειας, επένδυση 375 εκατ. ευρώ»

«Με την στήριξη των μετόχων μας, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κατασκευάζουμε στην βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής έναν από τους πλέον σύγχρονους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη (καύσιμο το φυσικό αέριο). Ο σταθμός βρίσκεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσης με συνολική ισχύ παραγωγής 877 MW και μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η επένδυση αγγίζει τα 375 εκατ. ευρώ και η λειτουργία του εργοστασίου θα ξεκινήσει μέσα στο έτος που διανύουμε», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της «Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής», Ευάγγελος Παπαδημητρίου.

«Κατά την λειτουργία του εργοστασίου θα ανοίξουν 100, άμεσες και έμμεσες, θέσεις εργασίας, οι μισές έχουν ήδη καλυφθεί από εργατικό δυναμικό της περιοχής, συνολικά από το 2021 που ξεκίνησε η κατασκευή έχουν δημιουργηθεί 500 θέσεις εργασίας», υποστήριξε το στέλεχος της κοινοπραξίας, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην γραφειοκρατία με την οποία ήρθε αντιμέτωπο και αυτό το έργο για την διασύνδεσή του με το εθνικό σύστημα μεταφοράς ενέργειας.

«Μεταβατικό καύσιμο για τα επόμενα 10 χρόνια το φυσικό αέριο»

«Πλέον περνάμε στην περίοδο της πράσινης μετάβασης, αποσύρονται οι λιγνιτικές μονάδες και αυξάνονται οι επενδύσεις στις ΑΠΕ και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Δεν μπορεί όμως αυτό να γίνει από την μία στιγμή στην άλλη, το φυσικό αέριο είναι το όχημα της μετάβασης, θα παίζει καίριο ρόλο για τα επόμενα 10 χρόνια», εκτίμησε. «Θα έρθει και το υδρογόνο κάποια στιγμή αλλά θέλει χρόνο», ανέφερε.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας