Μενού Ροή
motor oil
Σε ύφεση η πυρκαγιά στο διυλιστήριο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους - Ολονύχτια επιφυλακή

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (17/9) στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας της εταιρείας για την αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil. Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς έχει απομονωθεί και οι παρακείμενες δεξαμενές πετρελαίου και καυσίμων είναι ασφαλείς. Η επιχείρηση κατάσβεσης  αναμένεται να είναι ολονύκτια.

Τρεις τραυματίες από τη φωτιά στη Motor Oil

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Motor Oil, τρεις εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο Κορίνθου. «Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Και προστίθεται: «Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Σημειώθηκαν προβλήματα και στο τοπικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται εντός των παλαιών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα σε σωληνώσεις ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας