Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025, στο Ξενοδοχείο Electra Palace στην Αθήνα.
Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος ανέδειξε κρίσιμες προκλήσεις αλλά και σημαντικές ευκαιρίες για το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, εστιάζοντας στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις στην καινοτομία και ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Κατά την κλειστή συνεδρίαση που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΣΜΑ, το οποίο συγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Χριστίδου Κλεάνθη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος BPM A.E.
Α’ Αντιπρόεδρος: Μαυρογιάννης Ιωάννης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΝΕΛΙΞΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΕ
Β’ Αντιπρόεδρος: Καλόμοιρος Αλέξανδρος, Γενικός Διευθυντής Σ.Μ.Ρ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
Γενικός Γραμματέας: Νταουσάνης Βασίλειος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΙΑΠΕΤΟΣ Α.Ε.
Ταμίας: Κουμπουρέλου Αναστασία, Partner ERNST & YOUNG ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Αν. Γεν. Γραμματέας: Δήμος Κωνσταντίνος, Partner KPMG ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
Μέλη:
Ζαχαράκη Αναστασία, Εκτελεστική Διευθύντρια & Μέλος ΔΣ ICAP ADVISORY A.E.
Μπενέκος Φώτιος, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΕΚΜΩΡ Α.Ε.
Παπαϊωάννου Λεωνίδας, Partner PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS A.E.
Αναπληρωματικά Μέλη:
Σπυρόπουλος Ιωάννης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος OCTANE ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.
Μπαλιούσης Γεώργιος, Διευθυντής έργων Δημόσιου Τομέα NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.
Τζιάλλας Γεώργιος, Executive Advisor DBC DIADIKASIA
Σημειώνεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει ex officio ο εκάστοτε Πρόεδρος της ΕΛΕΣΜΑ. Στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει o κύριος Λάμπρος Νάσης, Managing Partner DEFINE SOLUTIONS A.E., ο οποίος έχει εκλεγεί ως Πρόεδρος ΕΛΕΣΜΑ μέχρι τον Μάρτιο 2026.
Επιπρόσθετα, εξελέγη η νέα Συμβουλευτική Επιτροπή, το συμβουλευτικό – γνωμοδοτικό όργανο του Συνδέσμου, το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, με την εξής σύνθεση:
Συντονιστής:
Ανδριανόπουλος Παναγιώτης, Partner PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS A.E.
Μέλη:
Θεοδωράκος Αλέξανδρος, Διαχειριστής TCS TOOLBOX CONSULTING SERVICES IKE
Παναγιωτόπουλος Φώτης, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών ACCENTURE A.E.
Πετούση Σοφία, Διευθύντρια Παραγωγής Έργων Re.De.-PLAN A.E. Consultants
Αντύπας Γεώργιος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος REVIVAL CONSULTING SERVICES S.A.
Ο ΣΕΣΜΑ αποτελεί τον Επαγγελματικό Συλλογικό Φορέα των οργανωμένων εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, θεσμικό εκπρόσωπο του συμβουλευτικού κλάδου στην Ελλάδα, με 55 εταιρείες – μέλη που πραγματοποιούν ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 530 εκ. € και απασχολούν περισσότερα από 5.000 εξειδικευμένα στελέχη - Έλληνες επιστήμονες. O ΣΕΣΜΑ, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Συμβούλων Μάνατζμεντ (FEACO), βρίσκεται στον πυρήνα των εξελίξεων της αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών μάνατζμεντ, που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την ευρωπαϊκή οικονομία, ενισχύοντας τη συμβολή του στη διαμόρφωση πολιτικών ανάπτυξης και βελτίωσης της δημόσιας και ιδιωτικής διακυβέρνησης.