Μενού Ροή
Γαλλία: Πώληση καυσίμων κάτω του κόστους για να πέσει ο πληθωρισμός

Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει στα πρατήρια καυσίμων να πωλούν καύσιμα με ζημία, παρακάμπτοντας νόμο του 1963, καθώς πασχίζει να βρει νέους τρόπους να περιορίσει τον πληθωρισμό χωρίς να αυξήσει τα τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος που έχουν ήδη δαπανηθεί.

Ο νόμος του 1963 απαγορεύει την πώληση προϊόντων με ζημιά, που αποτρέπει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και έχει σχεδιαστεί εν μέρει για την προστασία των μικρών και ανεξάρτητων λιανοπωλητών. Μια τέτοια κίνηση θα επέτρεπε θεωρητικά μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των διανομέων, οι οποίοι θα μπορούσαν να μειώσουν τις τιμές κάτω από το κόστος και να επιδιώξουν να αναπληρώσουν το χαμένο περιθώριο κέρδους με πωλήσεις άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν δήλωσε στο RTL ότι το να επιτραπεί η πώληση βενζίνης με ζημία θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την τιμή κατά 50 λεπτά το λίτρο. Σήμερα Δευτέρα, η μέση τιμή του ντίζελ στη Γαλλία ήταν 1,95 ευρώ ανά λίτρο και η μέση τιμή της βενζίνης (SP 95 E10) ήταν 1,96 ευρώ ανά λίτρο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας