Μενού Ροή
MITSOTAKIS
Μητσοτάκης: Πλαφόν στο βρεφικό γάλα - Πυρά στις πολυεθνικές

Την απόφαση να μπει πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στις εταιρείες που πωλούν βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα της ακρίβειας.

 «Θα ληφθεί πρόνοια για το βρεφικό γάλα γιατί είναι απαράδεκτο να έχουμε τόσο υψηλές τιμές. Θα μπει πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους για να προσαρμοστούν οι τιμές», δήλωσε.

«Θέλουμε να διορθώσουμε στρεβλές πρακτικές». Η μάχη για την προστασία του καταναλωτή είναι διαρκής, τόνισε και προσέθεσε:

«Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτός.  Η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι που έγιναν στην αγορά μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς λειτουργίας της αγοράς, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσουμε έχουν στόχο να ελέγξουν τις τιμές και να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις.  Οι παρεμβάσεις στοχεύουν πρωτίστως σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή. Αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως απορρυπαντικά, πάνες, καθαριστικά σπιτικού, σαμπουάν, οπωροκηπευτικά. Μας απασχολεί πολύ η οικονομική επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες. Έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων υποστήριξης των νοικοκυριών. Θεσπίσαμε εφάπαξ επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται»


Εξειδίκευση των μέτρων από τον Κώστα Σκρέκα

Μετά την σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

Σκέρτσος: Θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά

Ο υπουργός Επικρατείας Ά.Σκέρτσος είπε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Τόνισε πως η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι σήμερα Τετάρτη θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών, και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας