Μενού Ροή
mitsotakis_bloomberg
Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Francine Lacqua του Bloomberg.

«Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από ό,τι οι οικονομίες της Ευρωζώνης», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «έχουμε ένα βιώσιμο momentum. Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως λόγω της θετικής εικόνας, «η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις. Πρέπει να να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεόνασμα».«Είμαστε προ ενός μακράς διαρκείας αναπτυξιακού κύκλου. Είμαι αρκετά αισιόδοξος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε υγιή πρωτογενή πλεονάσματα, να μειώνουμε το χρέος και να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Αλλάξαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα είναι μια επιτυχημένη οικονομία και προσελκύει ενδιαφέρον» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η μείωση του δημόσιου χρέους και η ανάπτυξη βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης. Υπάρχει ένα ζήτημα ακρίβειας στην Ελλάδα και θέλουμε να στηρίξουμε κυρίες τις νέες οικογένειες με παιδιά σε σχέση και με το ζήτημα του δημογραφικού. Είναι προτεραιότητα για εμάς το πώς θα στηρίξουμε τις οικογένειες, όσους ενοικιάζουν σπίτια και να περιμένετε μέτρα που θα ανακοινωθούν σύντομα για τη στήριξή τους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην εισαγωγή του διεθνούς αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος στο χρηματιστήριο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης διεθνών επενδυτών.

Σχετικά με τις τράπεζες δήλωσε ότι τους πρώτους μήνες του έτους αναμένεται και το placement για το ποσοστό του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς, κρατώντας ωστόσο κλειστά τα χαρτιά όσον αφορά την διάθεση μέρους ή όλου του ποσοστού της τάξης του 27%. Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης και τις περσινές επιτυχημένες αποεπενδύσεις του ΤΧΣ από Eurobank, Alpha και Εθνική.

Αναφερόμενος στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει νόμος του κράτους τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου. «Θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας