Μενού Ροή
βιπε
Τρίπολη: Ημερίδα της ΕΤΒΑ για τα επενδυτικά της σχέδια στην ΒΙΠΕ

Ημερίδα πρόκειται να διοργανώσει στην Τρίπολη, στα μέσα Μαρτίου η διοίκηση της ΕΤΒΑ. Σκοπός της δράσης αυτής, είναι η ενημέρωση – παρουσίαση – διαβούλευση των επενδυτικών σχεδίων – πλάνων της, πάνω στα βελτιωτικά έργα υποδομής της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, μετά και τις μεγάλες επενδύσεις των φαρμακευτικών ομίλων στην περιοχή.

Το πιο πάνω, γνωστοποίησε, μέσω της ΕΡΤ Τρίπολης (Ανοιχτή Γραμμή), ο πρόεδρος της διοίκησης του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, Νίκος Τότσης.

Η ΕΤΒΑ, θα προχωρήσει σε έργα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές του χώρου. Είναι να τοποθετηθεί περίφραξη, είναι να προχωρήσουν έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, οπτικών ινών, γεωτρήσεων για νερό. Φυσικά, προχωρούν και τα σχέδια για την επέκταση της ΒΙΠΕ Τρίπολης, κάτι που γίνεται σε συνεργασία με το δήμο της Τρίπολης. Η ΕΤΒΑ, θα συμμετέχει στα έργα αυτά, μέσω χρηματοδότησης στο 50 % από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”, είπε ο Νίκος Τότσης.

Για τις νέες υποδομές των φαρμακοβιομηχανιών, ο Νίκος Τότσης, δήλωσε, ότι αυτές πάνε καλά και τα έργα προχωρούν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ, αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της ΒΙΠΕ Τρίπολης στο πρόγραμμα του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Η ΕΤΒΑ θα συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, όπως έχει ήδη αναφερθεί στο παρελθόν και ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

Για το θέμα της εγκατάστασης της νέας μονάδας βιοαερίου, εντός της ΒΙΠΕ Τρίπολης, ο Νίκος Τότσης, ανέφερε, ότι το θέμα το παρακολουθούν, νομικά και τεχνικά οι φαρμακοβιομηχανίες. ” Φαίνεται να έχουν ”παγώσει ” αυτό το διάστημα οι διαδικασίες. Το παρακολουθούμε”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ που κάλεσε τον κόσμο να υποστηρίζει και να ενισχύει τις τοπικές επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας