Μενού Ροή
Βιομηχανία: "Σήμα" 60 ευρωπαίων βιομηχάνων για ένα « Industrial Deal» 10 σημείων

Εξήντα Ευρωπαίοι βιομήχανοι προτρέπουν την  Κομισιόν να ενισχύσει γρήγορα και αποτελεσματικά τη θέση της βιομηχανίας στην Ευρώπη, υιοθετώντας μια « Industrial Deal», Συμφωνία για τη βιομηχανία.

Για το σκοπό αυτό, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των μεγάλων επιχειρήσεων αναμένεται να ανακοινώσουν  κοινή δήλωση με την οποία θα απαιτούν μια «βιομηχανική συμφωνία» από την Κομισιόν και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, γράφει η «Handelsblatt». 

Οι CEO ζητούν μια «Συμφωνία» 10 σημείων που προορίζεται να συμπληρώσει την «Πράσινη Συμφωνία» της ΕΕ. Στόχος είναι να διατηρηθούν «θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους στην Ευρώπη».  Στο κείμενο της έκκλησης τονίζεται ότι «η   Ευρώπη δεν πρέπει να είναι μόνο μια ήπειρος βιομηχανικής καινοτομίας, αλλά και να παραμείνει μια ήπειρος βιομηχανικής παραγωγής». 

Στην κοινή δήλωση των Ευρωπαίων τονίζεται ότι «οι υφιστάμενοι, περιοριστικοί κανονισμοί σε επίπεδο ΕΕ θα πρέπει να διορθωθούν και να γίνουν λιγότερο αντιφατικοί και περίπλοκοι. Ταυτόχρονα, τα κράτη της ΕΕ θα πρέπει να απομακρυνθούν από την υπερβολική ατομική νομοθεσία και αντ’ αυτού να ενισχύσουν τις πράσινες τεχνολογίες με κίνητρα, μέσω της εσωτερικής αγοράς. Η Ευρώπη πρέπει να εξελιχθεί σε «παγκόσμιο  ανταγωνιστικό προμηθευτή ενέργειας» και να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα πρώτων υλών. Η ΕΕ θα πρέπει επίσης να παράσχει ένα πλαίσιο για σημαντικά μεγαλύτερη δημόσια χρηματοδότηση καθαρών τεχνολογιών σε βιομηχανίες έντασης ενέργειας». 

Σύμφωνα με την παρουσίαση των εταιρειών, το «Industrial Deal» θα πρέπει να εδραιωθεί σταθερά στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επόμενη περίοδο έως το 2029 και να εφαρμοστεί με υπευθυνότητα από έναν Αντιπρόεδρο της Επιτροπής. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται και από τη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. 

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο πρόκειται μάλιστα να συναντηθεί με πολλούς διευθύνοντες συμβούλους και κορυφαία στελέχη των επιχειρήσεων στην Αμβέρσα,  για την επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας για τη «βιομηχανική συμφωνία». Στόχος της Βελγικής προεδρίας είναι να συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην πρωτοβουλία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας