Μενού Ροή
fereir
Επίσκεψη της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα στη Μεγαλόπολη

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης πραγματοποίησε σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης στην Ελλάδα, όπου συναντήθηκε με ενδιαφερόμενα μέρη, τοπικούς φορείς και εργαζομένους.

Στην Μεγαλόπολη υποδέχθηκαν την Ευρωπαία Επίτροπο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Η κ. Φερέιρα, παρουσία και του δημάρχου Κώστα Μιχόπουλου, μελέτησε τα σχέδια που αφορούν την περιοχή και είχε την ευκαιρία να αναλύσει το σκεπτικό της σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο Δήμος Μεγαλόπολης και οι υπόλοιποι τρεις Δήμοι που επωφελούνται των προγραμμάτων, χωρίς να στηρίζονται σε κάποια χρονική ελαστικότητα, παρά μόνο σε δράση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανέφερε: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κάποιες λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε σε έναν προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων. Το σημαντικότερο για την περιοχή είναι η ολοκλήρωση του υποβάθρου της. Η τελική έγκριση του χωροταξικού για ολόκληρη την Περιφέρεια είναι το επόμενο βήμα και μαζί με τους τέσσερις Δήμους, Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας καλούμαστε να προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο ταυτόχρονων δράσεων με σκοπό την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων».

«Πολύ ενδιαφέρουσες οι συζητήσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο της Μεγαλόπολης , σε μία από τις τρεις Περιφέρειες της Ελλάδος που υποστηρίζονται από το Just Transition Fund της ΕΕ στην μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα», αναφέρει με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η κ. Φερέιρα και υπογραμμίζει : «Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τα σχέδιά σας για την προσέλκυση επενδύσεων και θέσεων εργασίας σε μελλοντικές δραστηριότητες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας