Μενού Ροή
MHTSOTAKIS THLOS
Στο "πράσινο" νησί της Τήλου ο Κ. Μητσοτάκης

Έφτασε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο "Διαγόρας" της Ρόδου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αναχώρησε  για το νησί της Τήλου για ολιγόωρη επίσκεψη.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από την υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά και τους βουλευτές Δωδεκανήσου Μανο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη και Μίκα Ιατρίδου καθώς και από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο.

Στην Τήλο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με κατοίκους και θα συζητήσει μαζί τους θέματα που απασχολούν το νησί. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και το δημαρχείο του νησιού και σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας της Τήλου.

Το πρώτο πιστοποιημένο Zero Waste νησί παγκοσμίως

Η Τήλος είναι το πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων έχοντας υιοθετήσει εδώ και 2 χρόνια σχεδόν το Just Go Zero Tilos, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κυκλικής διαχείρισης αποβλήτων που ξεκινάει από συλλογή πόρτα-πόρτα και καταλήγει στην πλήρη αξιοποίηση των αποβλήτων που παράγονται στο νησί.

Στο Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας της Τήλου, που δημιουργήθηκε με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της Polygreen, στο πλαίσιο του Just Go Zero Tilos, γίνεται ο διαχωρισμός των απορριμμάτων και η κατάλληλη επεξεργασία τους, προκειμένου να γίνουν και πάλι χρηστικά. Στην ουσία, αυτή είναι η διαδικασία που καταργεί την ανάγκη ύπαρξης ΧΥΤΑ, αφού έτσι η πρακτική της ταφής απορριμμάτων εκτρέπεται κατά 100%.

Η επαναστατική αυτή αλλαγή του τρόπου ζωής των κατοίκων της Τήλου, την οδήγησε στην απόκτηση της ευρωπαϊκής πιστοποίησης Zero Waste Cities, μέσω της οποίας κατάφερε να γίνει ο πρώτος Πιστοποιημένος Δήμος Μηδενικών Αποβλήτων στην Ελλάδα, και το πρώτο νησί παγκοσμίως που φέρει τη διαπίστευση αυτή.

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στη Ρόδο όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια στις 8 μ. μ. ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο φόρουμ EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis" σε ξενοδοχείο του νησιού.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας