Μενού Ροή
athens bike festival
Ολοκληρώθηκε το 10ο Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ

Το 10ο επετειακό, εορταστικό και γενέθλιο Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου στην Ελλάδα, φιλοξένησε περίπου δώδεκα χιλιάδες επισκέπτες, από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Ποδήλατα, αξεσουάρ, υπηρεσίες, αφιέρωμα στον ποδηλατικό τουρισμό, ποδηλατικές βόλτες, shows, workshops, καλλιτεχνικά δρώμενα, trial show, ένας μοναδικός αγώνας για παιδιά 2.5 έως 5 ετών κι ένα αφιέρωμα στο παιδί πρωταγωνίστησαν στη φετινή διοργάνωση. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί, με την 1η Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό, με παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κυρίας Έλενας Ράπτη.

rapth

Ποδήλατο με την ενέργεια της ΔΕΗ!

Η κορυφαία εταιρεία ενέργειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον, στηρίζει διαχρονικά το ποδήλατο σε όλες τις εκδοχές του, μέσα από μία σειρά πρωτοβουλιών που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και το προωθούν ως μέσο αθλητισμού, ψυχαγωγίας αλλά και πράσινης, αστικής μετακίνησης. Για ακόμα μία χρονιά έδωσε ενέργεια στηρίζοντας στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου, το Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ.

athens bike festival

Athens e-Rides

Με δύο βόλτες την ημέρα, σε κοντινούς προορισμούς, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βόλτες με e Bikes και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Αθήνας με ποδήλατο. Τα Athens e-Rides πραγματοποιήθηκαν και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ και όλες οι βόλτες ξεκινούσαν και τερμάτιζαν στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Bike Talks

Σημαντικές προσωπικότητες, επιστήμονες από διαφορετικές κατηγορίες, απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού και μίλησαν για την κατάλληλη διατροφή, την εργονομία στο χώρο εργασίας, τον μεταβολισμό και την άθληση αλλά και το Τρίαθλο. Τα Bike Talks ανέλαβαν και τους ευχαριστούμε οι:

  • Βασίλης Κρομμύδας | Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα στην Κολύμβηση και προπονητής Τριάθλου Α’ Κατηγορίας
  • Δρ. Κων/νος Μπάρδης | Ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος στο διαιτολογικό και εργομετρικό κέντρο Nutrilab
  • Στέλιος Πανταζής | Ιατρός με εξειδίκευση στην Ιατρική Διατροφολογία και τις Διαταραχές του Μεταβολισμού
  • Χαρά Σκουλαρίκη | Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc
  • Σταύρος Τόϊλος | P.T., M.Phil, OMT, Dipl.Acup, PGCE, DO
  • Κωνσταντίνος Ψαρογιώργος | P.T., Int.Flw, Dip.Chir.D.O.

 

Workshops: Σηκώστε τα μανίκια!

Ο Νίκος Κυριακίδης, εμπνευστής και ιδιοκτήτης του Cycle Repair, μας αποκάλυψε τα μυστικά της συντήρησης και της ρύθμισης του ποδηλάτου. Workshop για την αλλαγή ελαστικών, τη ρύθμιση των φρένων, την επισκευή της σαμπρέλας ή τη ρύθμιση των ταχυτήτων κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού του Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ. Γιατί όλα είναι πιο εύκολα από όσο ακούγονται, αρκεί να γνωρίζουμε τη διαδικασία και να ακούμε τα tips των ειδικών.

podilata paidia

Οι μελλοντικοί ποδηλάτες στο επίκεντρο του Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ

Τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Οι μικροί ποδηλάτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ποδήλατο, να συμμετάσχουν σε έναν διασκεδαστικό αλλά και συγκινητικό ταυτόχρονα αγώνα με ποδήλατα ισορροπίας και, φυσικά, απέκτησαν το πρώτο τους δίπλωμα οδήγησης!

 

Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου για παιδιά

Μαθητές δημοτικού έμαθαν πώς να απολαμβάνουν το ποδήλατο με ασφάλεια και απέκτησαν το πρώτο τους «Δίπλωμα Ποδηλάτου» χάρη στην ενέργεια της ΔΕΗ. Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές, όλες τις μέρες λειτουργίας του φεστιβάλ, ανέλαβαν να διδάξουν στα παιδιά όχι μόνο να χρησιμοποιούν, αλλά και να αγαπούν το ποδήλατο, ενημερώνοντάς τους για θέματα οδικής ασφάλειας.

ποδηλασια δεη

Ζωγραφίζοντας με ένα… ποδήλατο!

Στο περίπτερο του My Market που στηρίζει πάντα το ποδήλατο, μικροί και μεγάλοι είδαν από κοντά πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα μοναδικό έργο τέχνης, απλώς κάνοντας πετάλι. Το SpinArt κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αφού συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο τη χαρά της ποδηλασίας με τη μαγεία της τέχνης. Ένα συναρπαστικό εικαστικό δρώμενο όπου όποιος συμμετείχε μπορούσε να στροβιλιστεί σε έναν κόσμο δημιουργικότητας, με πολύχρωμες μπογιές και περιστρεφόμενες ρόδες. Υπεύθυνη για το project ήταν η Στελλίνα Σιδέρη.

mark cavendish

Shows, Trials, Παρουσίες – Έκπληξη και αφιέρωμα στα Vintage Bikes

Το φετινό πρόγραμμα του Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ τα είχε πραγματικά όλα! Από τις καλύτερες στιγμές του ήταν τα Trial Shows του Γεράσιμου Γιαννούτσου και του Ιάσωνα Ιωαννίδη που μας εντυπωσίασαν όλους με τον συνδυασμό σταθερότητας, ελέγχου του ποδηλάτου αλλά και ταχύτητας. Παράλληλα, μοιράστηκαν μαζί με τους τυχερούς που τους παρακολούθησαν τα μυστικά του trial και της τεχνικής του, εμπνέοντας τους πιο τολμηρούς να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους μαζί τους.

Από τις πιο σημαντικές στιγμές της φετινής διοργάνωσης, ήταν σίγουρα η επίσκεψη του θρύλου του ποδηλάτου, του πιο επιτυχημένου sprinter όλων των εποχών, του αθλητή που κατέχει, μαζί με τον Eddy Merckx, το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες στο Γύρο της Γαλλίας, του Mark Cavendish.

O Mark Cavendish επισκέφθηκε το Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ, μίλησε με τους επισκέπτες και τους εκθέτες, υπέγραψε αυτόγραφα αλλά και ποδήλατα και απάντησε σε ερωτήσεις.

Εξάλλου το φετινό Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, είχε έντονο άρωμα αγωνιστικής ποδηλασίας μέσα από το VIDEO WALL των 15 τ.μ. στο οποίο παρουσιάστηκαν στιγμιότυπα από διαφορετικά αγωνίσματα του ποδηλάτου, προετοιμασμένα ειδικά για το φεστιβάλ, από το EUROSPORT.

Τέλος, η φετινή διοργάνωσε φιλοξένησε κι ένα ρομαντικό αφιέρωμα στα Vintage Bikes. Εκεί όπου όλοι μπορούσαν να θαυμάσουν από κοντά μερικά θρυλικά μοντέλα ποδηλάτων άλλων εποχών, που έχουν σημαδέψει την ιστορία και μάλιστα κάποιοι είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν και να μεταφερθούν σε μία άλλη εποχή.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας