Μενού Ροή
Θεοδωρικάκος
Θεοδωρικάκος: Στόχος ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

Στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης 2023 «Ανταγωνισμός και Μικρές Επιχειρήσεις» του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. παραβρέθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Oλόκληρη η ομιλία του κ. Θεοδωρικάκου:

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση που είχατε την ευγενή καλοσύνη να μου απευθύνετε, για να παρακολουθήσω την παρουσίαση της μελέτης που έχετε κάνει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Είναι ξεχωριστή χαρά και τιμή για εμένα να εκπροσωπώ σε αυτή την εκδήλωση τον Πρωθυπουργό της χώρας. Έχοντας απέναντί μου ανθρώπους που αποτελούν τον κορμό της οικονομικής δραστηριότητας και της κοινωνίας μας.

Πιστεύω και προσδοκώ στη στενή, δημιουργική και ειλικρινή συνεργασία μας. Θέλω να αισθάνεστε δίπλα σας τον Υπουργό Ανάπτυξης της χώρας και θέλω να αισθάνομαι ότι θα είστε και εσείς συμπαραστάτες και πρωτοπόροι στη νέα προσπάθεια.

Αξιόπιστοι, ουσιαστικοί, απαιτητικοί, χρήσιμοι και απαραίτητοι συνομιλητές και συνεργάτες, γιατί μας συνδέει ο κοινός στόχος της στήριξης της επιχειρηματικότητας, της στήριξης και ενίσχυσης των θέσεων απασχόλησης, της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, της αύξησης του παραγόμενου πλούτου.

Πιστεύω ότι μαζί θέλουμε και πρέπει να δώσουμε και τη μάχη της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων που σημαδεύουν την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Τη μάχη της στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Γιατί, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Η αντιμετώπιση του δημογραφικού απαιτεί στάση ευθύνης από όλους σήμερα.

Διάβασα με πολύ προσοχή την έκθεσή σας.

Φαίνεται, επομένως, να έχει δημιουργηθεί μια θετική προοπτική για την ελληνική οικονομία

Το 2023, το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 2% σε σταθερές τιμές, ξεπερνώντας το επίπεδο του 2019.
Οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών σημείωσαν αύξηση κατά 1,78% το 2023.
Καταγράφεται θετικό πρόσημο στις καθαρές επενδύσεις, μετά από 11 έτη συνεχούς αποεπένδυσης.
Αυτά είναι τα καλά νέα.

Η Κυβέρνηση ξέρετε ότι τα προηγούμενα χρόνια στήριξε την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ειδικά τα χρόνια του κορονοϊού. 50 δισ. ευρώ οδηγήθηκαν σε ταμεία σπιτιών και επιχειρήσεων.

Στηρίχθηκαν οι θέσεις απασχόλησης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας