Μενού Ροή
doukas farantouris
Μπορεί να βρεθούν δύο ενεργειακοί επικεφαλής της αντιπολίτευσης; - Δούκας στο ΠΑΣΟΚ και Φαραντούρης στον ΣΥΡΙΖΑ

Δύο ενεργειακοί επιστήμονες που έγιναν γνωστοί στον ελληνικό λαό με τις παρεμβάσεις τους κατά την διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, αναλύοντας τις επιπτώσεις της, διεκδικούν να βρεθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο στο τιμόνι των κομμάτων της μείζονος αντιπολίτευσης.

Την αρχή έκανε ο κ. Χάρης Δούκας με την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τις εκτιμήσεις δημοσκόπων και στοιχηματικών εταιρειών να τον θεωρούν φαβορί για να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος τον Οκτώβριο.

Από χτες όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον ενεργειακό του υποψήφιο πρόεδρο. Σε μήνυμα που ανάρτησε στο "Χ "από τις Πρέσπες, ο κ. Νίκος Φαραντούρης έστειλε «μήνυμα αντεπίθεσης», όπως είπε, ευρισκόμενος σε έναν τόπο που αποτελεί «σύμβολο ενότητας και συνεργασίας των λαών, σύμβολο μιας Ελλάδας εξωστρεφούς, δραστήριας, διεκδικητικής και αποτελεσματικής».

Η αποστροφή του στο βίντεο που εκλαμβάνεται ώς δήλωση παρουσίας σε περίπτωση εσωκομματικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα τελευταία του λόγια στο βίντεο: «Ένα μοναδικό μήνυμα μπορώ να στείλω τούτες τις ώρες. Μήνυμα αντεπίθεσης, εξωστρέφειας, τελικά μήνυμα ελπίδας. Μπορούμε, στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε».

Το μήνυμα Φαραντούρη από τις Πρέσπες

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγεται να λέει στο βίντεο: «Εδώ, απ' τη λίμνη των Πρεσπών, σύμβολο ενότητας και συνεργασίας των λαών, σύμβολο μιας Ελλάδας εξωστρεφούς, δραστήριας, διεκδικητικής και αποτελεσματικής. Στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σύμβολο μιας Αριστεράς αποτελεσματικής με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια που κράτησε τη χώρα όρθια, έλυσε προβλήματα και μόχθησε για την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, τη μείωση των ανισοτήτων και την ειρήνη. Ένα μοναδικό μήνυμα μπορώ να στείλω τούτες τις ώρες. Μήνυμα αντεπίθεσης, εξωστρέφειας, τελικά μήνυμα ελπίδας. Μπορούμε, στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε».

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας