Μενού Ροή
Η Advent καταθέτει ένσταση στην Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Ένσταση στην απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κατέθεσε η Advent σύμφωνα με τον Πρωινό Λόγο Κοζάνης. Ο Διοικητής της ΕΥ Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης είχε κάνει γνωστή στην Κοζάνη την είδηση απόρριψης της επένδυσης από τις προσκλήσεις του προγράμματος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης σημειώνοντας ότι ο φάκελος της εταιρίας «αξιολογήθηκε από την Ειδική υπηρεσία Δίκαιης Μετάβασης και κρίθηκε ανεπαρκής στο όλο σχέδιο.

 Εκτενής λόγος είχε γίνει για την χρηματοδότηση του “Green HiPo” από την ελληνική κυβέρνηση με μια μονάδα στην Κοζάνη για κυψέλες υδρογόνου και την παράλληλη δημιουργία 650 θέσεων εργασίας. .O Πρωινός Λόγος επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Βασίλη Γρηγορίου, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

“Η ένσταση μας ζητά να εξαιρεθούμε από το ορισμό και την ανακοίνωση της Επιτροπής περί «προβληματικότητας» για τον όμιλο επιχειρήσεων στον οποίο ανήκει η αιτούσα Ελληνική. Το έργο έχει συμπεριληφθεί στο καθεστώς που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2022 με την Επιτροπή να βασίζεται σε οικονομικά στοιχεία του 2021, που η εταιρεία δεν ήταν προβληματική όπως ορίζει ο κανονισμός. Με τα οικονομικά στοιχεία του 2021 κρίθηκαν θετικά και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές εταιρείες του IPCEI για να περιληφθούν και αυτές στο καθεστώς και έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί. Ζητάμε ίση μεταχείριση και όχι διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πέρα από το σοκ της απόρριψης που δεν το περιμέναμε, μας προξενεί μεγάλη λύπη και στεναχώρια το γεγονός ότι θα χαθούνε τόσες δουλειές από την χώρα. Στο εξωτερικό, όλα τα μεγάλα έργα IPCEI στον χώρο μας έχουν προχωρήσει και οι φίλοι μας Γερμανοί, Γάλλοι, Δανοί κλπ. θα σε «σκοτώνανε» για να πάρουνε αυτές τις δουλειές που θα χάσουμε εμείς.

Η ποιότητα της τεχνολογίας και το επιστημονικό κύρος της Advent Technologies και των ανθρώπων της είναι αναμφισβήτητο. Το πελατολόγιο (Αμερικανικός στρατός, Airbus, Huyndai κλπ) και τα εμβληματικά προγράμματα (IPCEI κλπ) αποδεικνύουν το επίπεδο μας στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Χρηματιστηριακά στο Nasdaq της Νέας Υόρκης έχουμε υποστεί τεράστιες απώλειες κυρίως λόγω της διετούς καθυστέρησης της Ελληνικής Κυβέρνησης να κάνει πράξη αυτά που συμφωνήθηκαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τον Ιούλιο του 2022. Αυτό είναι γεγονός. Αν η ένσταση μας δεν γίνει δεκτή, προφανώς θα εξετάσουμε όλα τα σενάρια δικαίωσής μας”.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας