Μενού Ροή
Η Eni συζητά με την Ιαπωνία για προμήθεια LNG

Η Eni βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ιαπωνία για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή (6/10) ο Κριστιάν Σινιορέτο, διευθυντής της ιταλικής ενεργειακής εταιρείας για το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου και LNG.

«Έχουμε ήδη συναλλαγές με Ιάπωνες αγοραστές σε βραχυπρόθεσμη βάση και θα θέλαμε να επεκτείνουμε αυτήν τη συνεργασία και σε μακροπρόθεσμη βάση» είπε ο Σινιορέτο στα περιθώρια συνεδρίου, προσθέτοντας ότι η Eni σχεδιάζει να φέρει περισσότερες ποσότητες LNG στην αγορά, μεταξύ άλλων από την Ινδονησία.

Η Eni σχεδιάζει να αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της σε 18 εκατομμύρια μετρικούς τόνους LNG ετησίως μέχρι το 2027 και θα ήταν έτοιμη να δεσμεύσει μέρος αυτού για την ιαπωνική αγορά, αν υπάρξει η ευκαιρία, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το Reuters, o διευθυντής της Eni τόνισε ακόμα ότι είναι νωρίς για να μιλήσει για τις λεπτομέρειες των συζητήσεων, συμπεριλαμβανομένου του αν η Eni θα επιμείνει σε «ρήτρες προορισμού», οι οποίες υποχρεώνουν τον αγοραστή να μην μεταπωλεί το αέριο σε τρίτους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας