Μενού Ροή
peristeris-giorgos
Axia: Στα 27,4 ευρώ η τιμή-στόχος για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και σύσταση buy μετά το deal με Latsco

Υψηλότερη τιμή-στόχο τα 27,40 για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δίνει η Axia ευρώ και επαναλαμβάνει τη σύσταση buy μετά την έναρξη λειτουργίας της Αττικής Οδού από τη θυγατρική της «Νέα Αττική Οδός ΜΑΕ» και την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο της Latsco με ποσοστό 10%.

Η διαμόρφωση του upside από την χρηματιστηριακή εταιρεία καθορίστηκε με βάση το κλείσιμο της μετοχής την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στα 17,38 ευρώ.

H Axia κάνει λόγο για θετική εξέλιξη τη συμφωνία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να πουλήσει το 10% της Αττικής Οδού στη Latsco (η οποία κατέχει ήδη το 7,56% στην εταιρεία), καθώς όπως επισημαίνει συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση του κινδύνου του έργου. Παράλληλα, σημειώνει ότι το ασφάλιστρο που καταβλήθηκε επιβεβαιώνει το ελκυστικό σημείο εισόδου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Αττική Οδό.

Επιπλέον, η συμφωνία οδηγεί σε αυξημένες αποδόσεις για τον όμιλο μέσω του βελτιωμένου IRR (εσωτερικός συντελεστής απόδοσης ιδίων κεφαλαίων) και του μειωμένου χρόνου απόσβεσης.

Η Axia μιλά για την πιο προσοδοφόρα οδική παραχώρηση στην Ελλάδα. «Μετά την επιτυχή υποβολή προσφορών τον περασμένο Σεπτέμβριο, στις 6 Οκτωβρίου, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεκίνησε τη λειτουργία της Αττικής Οδού. Η παραχώρηση αφορά τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για περίοδο 25 ετών», αναφέρει.

«Η Αττική Οδός είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο προσοδοφόρες παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων στην Ευρώπη. Πρόκειται για έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο μήκους 70 χιλιομέτρων που εκτείνεται μέσα από την Αθήνα, επιτρέποντας στους οδηγούς να παρακάμπτουν το κέντρο της Αθήνας και να συνδεθούν με τον κύριο οδικό άξονα της χώρας. Πρόκειται για τον πιο πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο διοδίων στην Ελλάδα, με μέση ημερήσια κυκλοφορία άνω των 270 χιλιάδων οχημάτων (εκτιμώμενη για το 2024)», υπογραμμίζει η Axia.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Axia, ο εσωτερικός συντελεστής απόδοσης ιδίων κεφαλαίων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπολογίζεται σε 13,2%, ενώ το NPV (καθαρή αξία – Net Present Value) του έργου, υιοθετώντας ένα discount της τάξης του 9%εκτιμάται στα 322 εκατ. ευρώ ή 3,1 ευρώ ανά μετοχή. Προς το παρόν, η τιμή-στόχος για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώνεται στα 27,4 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση «αγορά» (buy), τονίζουν οι αναλυτές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας