Μενού Ροή
optimus
Η Optimus Energy, σε συνεργασία με την Sympower συνεισφέρει πάνω από 230MW στην Αγορά Εξισορρόπησης

Η Optimus Energy, ο μεγαλύτερος ΦοΣΕ ΑΠΕ στην Ελλάδα, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΗΡΩΝ, και η Sympower, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών ευελιξίας ενέργειας στην Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να παρέχουν στους πελάτες της Optimus Energy σε όλη τη χώρα τη δυνατότητα άμεσης συμμετοχής στην αγορά εξισορρόπησης μέσα από την υπηρεσία Απόκρισης Ζήτησης. Μόνο μέσα στο 2024, οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν μέσω της συνεργασίας τους πάνω από 230MW σωρευτικών ευέλικτων φορτίων στην Αγορά Εξισορρόπησης, ενισχύοντας το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας και επιταχύνοντας την ενεργειακή της μετάβαση. 

«Η Optimus Energy, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των παραγωγών ΑΠΕ στη χώρα και έχει εδραιωθεί στην αγορά ΑΠΕ επιτυγχάνοντας σταθερό ρυθμό ανάπτυξης και αύξησης του χαρτοφυλακίου της. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Εταιρείας μας για την εναρμόνισή της με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους για το φυσικό και ενεργειακό περιβάλλον, τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων για τους πελάτες μας, και μάλιστα χωρίς κόστος επενδύσεων, και της παροχής αξίας στους μετόχους μας, επιδιώκουμε να παρέχουμε νέες και καινοτόμες υπηρεσίες όπως η Απόκριση Ζήτησης (Demand Response), ενώ προσεχώς θα επεκταθούμε στη διαχείριση ανεξάρτητων σταθμών αποθήκευσης και στην ενεργή διαχείριση κατανεμόμενων σταθμών ΑΠΕ», εξηγεί η Στέλλα Ζαχαρία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Optimus Energy. 

Απόκριση Ζήτησης: Υποστήριξη της σταθερότητας του Δικτύου ως νέα πηγή εσόδων

Με απλά λόγια, η Απόκριση Ζήτησης είναι η δυνατότητα ενός καταναλωτή να μειώσει ή να αυξήσει την κατανάλωση του ευέλικτου και μη κρίσιμου εξοπλισμού του όταν το ζητά ο Διαχειριστής του Συστήματος για λόγους σταθερότητας και ασφάλειας του Δικτύου. Ευέλικτος / μη κρίσιμος εξοπλισμός είναι εκείνος που μπορεί να μεταβάλλει την κατανάλωσή του κατά τις ώρες αιχμής της Ζήτησης, χωρίς αντίκτυπο στη λειτουργία της επιχείρησης, κατόπιν σήματος που λαμβάνει από τον ΑΔΜΗΕ. Η ενεργή συμμετοχή ενός καταναλωτή στην Απόκριση Ζήτησης προσφέρει ασφάλεια στο Δίκτυο και αποτελεί μια νέα πηγή εσόδου για τον ίδιο. Επομένως είναι μια λύση win-win!

Ξεκλειδώνοντας της ενεργειακή ευελιξία του ενεργοβόρου εξοπλισμού

Τα συστήματα και η εξειδικευμένη πλατφόρμα Απόκρισης Ζήτησης της Sympower, ξεκλειδώνουν την ευελιξία ενεργοβόρων φορτίων εγκαταστάσεων, όπως ενδεικτικά κάμινοι, μύλοι άλεσης κ.λπ, μειώνοντας την κατανάλωσή τους όταν αυτό ζητείται από τον ΑΔΜΗΕ. Από την άλλη πλευρά, η Optimus Energy αναλαμβάνει να αναπτύξει και να εφαρμόσει την βέλτιστη στρατηγική για τη συμμετοχή των φορτίων αυτών στην Αγορά Εξισορρόπησης, που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, διαμορφώνοντας και υποβάλλοντας τις αντίστοιχες προσφορές και μεγιστοποιώντας το οικονομικό όφελος των πελατών της.

Ο καταναλωτής που επιθυμεί να συμμετέχει στην Αγορά Εξισορρόπησης καλείται να μεταβάλλει το φορτίο του εντός 15 λεπτών αφότου λάβει το σχετικό σήμα από τον ΑΔΜΗΕ. Φυσικά, η υλοποίηση του σχεδιασμού απαιτεί την ενεργή συμμετοχή του καταναλωτή, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τον εξοπλισμό της επιχείρησής του. Σημειώνεται πως για τις επιχειρήσεις που είναι σε θέση να παρέχουν τουλάχιστον 1 MWh ημερησίως, τα επιπλέον ακαθάριστα έσοδα από τη συμμετοχή στην Απόκριση Ζήτησης ανά έτος, με βάση τις τρέχουσες συνθήκες αγοράς, θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 45.000 ευρώ ανά μεγαβάτ. 

Διευρύνεται το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της OPTIMUS ENERGY«ξεκλειδώνοντας» την ευελιξία ενέργειας του ενεργοβόρου εξοπλισμού των επιχειρήσεων

 Όραμα της Optimus Energy αποτελεί η βελτιστοποίηση του βιώσιμου ενεργειακού μας μέλλοντος.

«Η Optimus Energy, μέλος του κορυφαίου καθετοποιημένου Ομίλου ενέργειας ΗΡΩΝ που έχει εδραιωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές βιομηχανικών και εμπορικών πελατών, εμπλουτίζει το φάσμα των υπηρεσιών μείωσης ενεργειακού κόστους που απολαμβάνουν οι πελάτες του ΗΡΩΝ. Καθώς η Sympower διαθέτει την πιο προηγμένη πλατφόρμα Απόκρισης Ζήτησης στην Ελλάδα, ήταν εύλογο να συνεργαστούμε μαζί της, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες του Ομίλου μας να συμμετάσχουν γρήγορα και επιτυχημένα στην αγορά Απόκρισης Ζήτησης. Το δυνατό σημείο αυτής της συνεργασίας είναι η κοινή τεχνογνωσία αιχμής, η συμπληρωματικότητά της και το πάθος μας για τη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη. Ανυπομονούμε να δώσουμε σε περισσότερες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να “ξεκλειδώσουν” νέες πηγές εσόδων μέσω προσφοράς υπηρεσιών εξισορρόπησης στο δίκτυο, βελτιστοποιώντας την διαχείριση του φορτίου τους και τα οικονομικά οφέλη από αυτή και προσθέτοντας σημαντική αξία στη συνεργασία τους με τον Όμιλο ΗΡΩΝ», προσέθεσε ο Κώστας Μπασλής, Πρόεδρος Δ.Σ. της Optimus Energy και Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας του ΗΡΩΝ. 

Ενισχύεται η ηγετική θέση της Sympower στην αγορά 

Από την έναρξη συμμετοχής της στην Αγορά Εξισορρόπησης της Ελλάδας τον Ιούνιο του 2023, η Sympower διαχειρίζεται το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο Απόκρισης Ζήτησης που συνίσταται σε 70MW σωρευτικών ευέλικτων φορτίων. Η συνεργασία με την Optimus Energy εδραιώνει την ηγετική θέση της Sympower ως παρόχου τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και διασφαλίζει το μέλλον της ανεξάρτητης σωρευτικής εκπροσώπησης Απόκρισης Ζήτησης ως εργαλείου ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση του Δικτύου και την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης της χώρας. 

«Χάρη στη συνεργασία με την Optimus Energy, μπορούμε πλέον να παρέχουμε καθημερινά στο δίκτυο σχεδόν 300MW ευέλικτων ενεργειακών φορτίων. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με έναν ηγέτη της αγοράς ενέργειας, όπως η Optimus Energy και ο Όμιλος ΗΡΩΝ, και δίνουμε τη δυνατότητα τόσο σε αυτούς όσο και στους πελάτης τους να συμμετέχουν στην Απόκριση Ζήτησης. Αυτή η συνεργασία συνδυάζει την εμπορική ικανότητα και την γνώση της αγοράς ενέργειας της Optimus Energy και τη δική μας εξειδίκευση στην Απόκριση Ζήτησης και την εμπειρία μας από τη συνεργασία με την Vattenfall στις σκανδιναβικές χώρες. Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι μια γόνιμη και μακρόπνοη συνεργασία», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της Sympower για την Ελλάδα.

Η Optimus Energy και η Sympower εξετάζουν προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας τους, με την προσθήκη νέων πελατών και προϊόντων. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας