Μενού Ροή
Georgios Stassis PPC Group
ΔΕΗ: Τριετής ανανέωση θητείας Γ. Στάσση - Ποιες είναι οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες

Εγκρίθηκε σήμερα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ με πλειοψηφία άνω του 93 % η ανανέωση της θητείας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Γιώργου Στάσση για την επόμενη τριετία, όπως επίσης η επέκταση της εταιρείας σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες πέρα και από τον τομέα της ενέργειας.

Ειδικότερα, η θητεία του κ. Στάσση και άλλων 8 μελών του ΔΣ, που έληγε σταδιακά τους επόμενους μήνες παρατείνεται μέχρι τις 15 Απριλίου 2028.

Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε η εκλογή ή επανεκλογή εννέα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης σύμφωνης με τις επιταγές της ισχύουσας νομοθεσίας, με έμφαση στην ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων.

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εκτείνεται από τις 16 Απριλίου 2025 έως τις 15 Απριλίου 2028 και συγκροτεί την «Ομάδα Α’», όπως προβλέπεται στο άρθρο 85 παρ. 2 του Ν. 4548/2018 και στο άρθρο 9 παρ. 2 του καταστατικού της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η εκλογή δύο μελών του Δ.Σ. – των κ. Χρήστου-Στέργιου Γκλαβάνη και κας Χαρίκλειας Σινανιώτου – κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 30ής Απριλίου 2024, με θητεία έως τον Απρίλιο του 2027, συγκροτώντας την «Ομάδα Β’».

Στο νέο σχήμα, εκτός του κ. Στάσση που παραμένει εκτελεστικό μέλος, επανεκλέγονται οι κα. Δέσποινα Δοξάκη, κ. Στέφανος Καρδαμάκης και κ. Πύρρος Παπαδημητρίου ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, ο κ. Αλέξανδρος Πατεράκης ως εκτελεστικό μέλος, και οι κ. Αλέξανδρος Φωτακίδης και κα. Μαρία Ψυλλάκη ως μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, αντίστοιχα. Νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. αποτελούν η κα. Γεωργία Χριστοδουλοπούλου (εκτελεστικό μέλος) και ο κ. Ιωάννης Παπαχρήστου (μη εκτελεστικό μέλος).

Η ένταξη της κας Χριστοδουλοπούλου αντανακλά τη συμμόρφωση της εταιρείας με το αναθεωρημένο άρθρο 3Α του Ν. 4706/2020, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 5178/2025. Η ΔΕΗ επιλέγει να ευθυγραμμιστεί με τη νέα νομοθεσία για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων πριν από την προθεσμία της 30ής Ιουνίου 2026. Το νέο πλαίσιο επιβάλλει στις μεγάλες επιχειρήσεις την παρουσία τουλάχιστον 33% εκπροσώπησης του υποεκπροσωπούμενου φύλου στα Διοικητικά Συμβούλια. Στο πλαίσιο αυτό, αυξήθηκε ο αριθμός των γυναικών στο Δ.Σ. από 3 σε 4 και προτάθηκε η κα. Χριστοδουλοπούλου προς αντικατάσταση του κ. Καρακούση.

Νέες δραστηριότητες του ομίλου

Σε σχέση με τις νέες δραστηριότητες της ΔΕΗ, αυτές περιλαμβάνουν:

  • Την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες και σταθμούς αντλησιοταμίευσης, που περιλαμβάνονται ήδη στο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ και στο αναπτυξιακό πλάνο για τη Δυτική Μακεδονία που ανακοινώθηκε πρόσφατα.
  • Την παροχή υπηρεσιών εξοικονόμησης ενέργειας, ενεργειακών επιθεωρήσεων και ελέγχων.
  • Την παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας, πολυμέσων και ζωντανής μετάδοσης (streaming), καθώς και την ανάπτυξη, εγκατάσταση και διαχείριση εφαρμογών έξυπνων πόλεων και συστημάτων φωτισμού.

"Οι τροποποιήσεις ενισχύουν, αντανακλούν και υποδηλώνουν τη μετατροπή της ΔΕΗ σε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, επικεφαλής ενός πολυσχιδούς και μεγάλου πολυεθνικού Ομίλου, που δραστηριοποιείται, αμέσως ή εμμέσως, σε πολλές επιμέρους Αγορές, πέραν αυτής της ενέργειας", τονίζεται στη σχετική εισήγηση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας