Μενού Ροή
Οι κινήσεις του Θ. Φέσσα στην πράσινη ενέργεια

Αποδεικνύοντας ότι το management της Quest Energy είναι ιδιαιτέρως προσεκτικό και λίαν φειδωλό στις κινήσεις του σε μια συγκυρία πολύ μεγάλων ανακατατάξεων και διεργασιών στο χώρο της «πράσινης» ενέργειας, χθες ο όμιλος που ανήκει στον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα, ανακοίνωσε την πρώτη εξαγορά ύστερα από 13 μήνες.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε χθες η Quest Συμμετοχών, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ολοκλήρωσε την εξαγορά φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 2MW. Πρόκειται για σταθμούς που έχουν εγκατασταθεί εντός του Νομού Αττικής, ενώ η εξαγορά έγινε έναντι συνολικού τιμήματος 1,56 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού.

Η εξαγορά έγινε μέσω των 100% έμμεσων θυγατρικών της εταιρειών Αιολικό Πάρκο Βοιωτίας Αμαλία ΜΑΕ και Αιολικό Πάρκο Βοιωτίας Μεγάλο Πλάϊ ΜΑΕ. Μετά από αυτή την εξαγορά, πλέον η εγκατεστημένη ισχύς των σταθμών παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ, της Quest Energy, του ενεργειακού βραχίονα του Ομίλου Quest Συμμετοχών, ανέρχεται σε 30MW.

Η προηγούμενη εξαγορά

Θυμίζουμε πως η τελευταία εξαγορά της Quest Energy ΜΑΕΒΕ, ήταν πριν από 13 μήνες, στις 16 Δεκεμβρίου 2020, όταν απέκτησε το φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,8MW, στον Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λάρισας έναντι τιμήματος 3,4 εκατ. ευρώ. Εκείνη η εξαγορά, είχε ανεβάσει το εκτόπισμα της Quest Energy στα 28MW.

Σημειώνεται πως τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η εταιρεία έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις έχοντας πλέον 17 φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας, ενώ βρίσκεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης και επενδύσεων.

Η ρευστότητα

Έχοντας ρευστότητα πάνω από 300 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Quest Συμμετοχών αναζητά διαρκώς νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο της «πράσινης» ενέργειας, με στόχο τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της Quest Energy. Λίγοι εγχώριοι όμιλοι έχουν παρόμοια ρευστότητα, ασχέτως κλάδου.

Θυμίζουμε πως στο εννεάμηνο του 2021 οι πωλήσεις της Quest Energy ήταν ελαφρώς αυξημένες (+1,3%), ενώ η προ φόρων κερδοφορία ενισχύθηκε κατά 17% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Η Εταιρεία

Η Quest Ενεργειακή MΑΕBE, μέλος του Ομίλου Quest, δραστηριοποιείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικότερα στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Παράλληλα η εταιρεία αξιολογεί νέες τεχνολογίες και αγορές στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αναπτύσσονται σταδιακά και αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο την επόμενη πενταετία, τόσο στον τρόπο χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και στη διαχείριση αυτής.

Ηλεκτρικά scooter

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω της θυγατρικής του Info Quest Technologies ο Όμιλος Quest δραστηριοποιείται ήδη ενεργά στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, διαθέτοντας στην ελληνική αγορά τα ηλεκτρικά scooter της Xiaomi και τα ηλεκτρικά motorcycles της Segway. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας