Μενού Ροή
Ποια είναι η Orcan Energy AG από το Μόναχο που συνεργάζεται με τον όμιλο ΤΙΤΑΝ

της Άρτεμις Μάντη,

Η Orcan Energy AG, που ανέλαβε αυτή την εβδομάδα την μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του τσιμέντου, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δεν είναι νέα στην Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά μάλιστα που η  Γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Το 2019 είχε συνάψει συμφωνία με την MAN Energy Solutions , βάσει της οποίας οι δύο εταιρείες θα συνεργάζονταν στο κομμάτι των τεχνολογιών ανάκτησης της θερμότητας που αποβάλλεται από τους κινητήρες.

Κύρια δραστηριότητα της Orcan Energy AG είναι να αναπτύσσει, να παράγει, να διανέμει και να χρηματοδοτεί ενεργειακές μονάδες για τη μετατροπή της διαφεύγουσας θερμότητας σε καθαρή και προσιτή ηλεκτρική ενέργεια. Τις κατασκευάζει και τις παραδίδει έτοιμες για χρήση και τις εγκαθιστά. Η Orcan Energy έχει ήδη διαθέσει στην αγορά περισσότερες από 600 μονάδες με περισσότερες από 7 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας διεθνώς.

Με έδρα στο Μόναχο

Η γερμανική εταιρεία με έδρα το Μόναχο αν και διαθέτει μόλις 60 υπαλλήλους έχει μπει δυναμικά στην αγορά τα τελευταία χρόνια.  Η πρώτη μονάδα της Orcan Energy τέθηκε σε λειτουργία το 2009, προηγήθηκαν 5 χρόνια ερευνητικού έργου στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Στο "τιμόνι" από το 2008 όταν και ιδρύθηκε βρίσκονται οι Dr. Andreas Schuster, Richard Aumann και Dr. Andreas Sichert.

Το 2014, η Orcan Energy παρουσίασε το πρώτο PACK απόδοσης στην αγορά βιοαερίου, μαζί με την εταιρεία παροχής ενέργειας και τη θυγατρική της E.ON, Bayernwerk Natur. Σήμερα, τα Orcan Energy Efficiency PACK χρησιμοποιούνται στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία. Η Orcan Energy έχει εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις καθαρής τεχνολογίας στον κόσμο, με γνώμονα το καινοτόμο πνεύμα και την ακλόνητη δέσμευση των εργαζομένων της να κάνουν τον κόσμο καλύτερο σε περιόδους κλιματικής αλλαγής. Μότο της εταιρείας "Καλύτερα να ξεκινήσετε σήμερα παρά αύριο".

Μικροσταθμοί

Από την πρώτη στιγμή, η ομάδα της Orcan Energy γνώριζε ότι οι μικροσταθμοί παραγωγής ενέργειας που ανέπτυξαν θα έπρεπε να είναι γεροί, ευέλικτοι και εύκολοι στην εγκατάσταση και τη συντήρηση. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ικανό αριθμό πελατών για την εκμετάλλευση του τεράστιου ενεργειακού δυναμικού σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της εταιρείας "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούμε μόνο αποδεδειγμένα τυποποιημένα εξαρτήματα όταν παράγουμε τα προϊόντα. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με βάση έναν έξυπνο σχεδιασμό που αναπτύξαμε μόνοι μας και που προστατεύεται από 100 και πλέον διπλώματα ευρεσιτεχνίας."

Μειώνει τα κόστη

Οι λύσεις της Orcan Energy βοηθούν ήδη τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τσιμέντου, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και της ναυτιλίας να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητάς τους, να μειώσουν τα κόστη και να συμμορφώνονται με τη μελλοντική νομοθεσία. Η τεχνολογία της Orcan Energy μπορεί να συνδεθεί με διάφορα είδη αποβλήτων πηγών θερμότητας.

Σήμερα, χρησιμοποιείται σχεδόν οπουδήποτε παράγεται άχρηστη θερμότητα: από χυτήρια, εργοστάσια βιοαερίου και ζυθοποιεία μέχρι κινητήρες πλοίων και φορτηγών και την παραγωγή γυαλιού και δομικών υλικών, ενώ η  τεχνολογία της εταιρείας λειτουργεί σε θερμοκρασίες 60°C και άνω. Τα προϊόντα της Orcan Energy αξιοποιούν το τεράστιο παγκόσμιο δυναμικό διαφεύγουσας θερμότητας και επιτρέπουν στους πελάτες να μειώνουν ταυτόχρονα εκπομπές CO2 και κόστη.

Σε πρώτο στάδιο, η συνεργασία με τον Όμιλο Τιτάν στοχεύει στην ολοκληρωμένη αξιολόγηση των λύσεων μετατροπής της διαφεύγουσας θερμότητας σε καθαρή ενέργεια που προσφέρει η Orcan Energy και την πιλοτική εφαρμογή της σε εργοστάσια του Τιτάνα. Οι μονάδες της Orcan Energy μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορες εγκαταστάσεις. Αρχικά, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους προθερμαντές και στους ψύκτες κλίνκερ – είτε συνδυαστικά είτε ανεξάρτητα, για μεγαλύτερη ευελιξία. Επιπλέον, οι δύο εταίροι θα διερευνήσουν και άλλους πιθανούς τομείς συνεργασίας καθώς και την ανάπτυξη μιας πιο στρατηγικής συμμαχίας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας