Μενού Ροή
Italgas: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της επιχειρηματικής μονάδας παραχωρήσεων νερού στην Ιταλία

Η Italgas ολοκλήρωσε σήμερα την εξαγορά από την Veolia Environnement Όμιλος S.A. της επιχειρηματικής μονάδας  που είναι υπεύθυνη για τις παραχωρήσεις στον τομέα ύδρευσης στην Ιταλία.
 

Η εξαγορά, που ανακοινώθηκε στις 14 Μαρτίου, οριστικοποιήθηκε μετά την εκκαθάριση από τις Αρχές. Με αυτή τη συναλλαγή, η Italgas εγκαινιάζει τη στρατηγική της  για επέκταση της παρουσίας της στον τομέα ύδρευσης. Από σήμερα, ο Όμιλος εξυπηρετεί - άμεσα και έμμεσα - 6,2 εκατομμύρια άτομα, ισοδύναμα στο 10% περίπου του πληθυσμού της Ιταλίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Italgas, Paolo Gallo, δήλωσε:
«Σε μια χώρα που έχει αρνητικά ρεκόρ ως προς την απόδοση των δικτύων ύδρευσης, με απώλειες άνω του 40% έως κορυφές του 70%, χρειάζεται μια αλλαγή παραδείγματος, μια διαφορετική προσέγγιση, με βάση τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, που επιτρέπει την προληπτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Σήμερα ξεκινά ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο στη διαχρονική ιστορία μας. Το Italgas γίνεται κλειδί παίκτης επίσης στον τομέα του νερού και εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο προς τη μορφή ενός «Network Tech Εταιρία". Οι τεχνολογικές καινοτομίες που έχουν επιτευχθεί στα δίκτυα φυσικού αερίου μας το επιτρέπουν διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και σε άλλους τομείς. Αυτή η λειτουργία προκύπτει από τη συνειδητοποίηση ότι από αξιοποιώντας τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία μας στον τομέα του νερού, θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε σημαντικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης αποδοτικότητας των υπηρεσιών και της μείωσης των απωλειών κατά 15%.
20% σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τις κοινότητες που εξυπηρετούνται και μια περαιτέρω ώθηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας που υπηρετούμε 186 χρόνια».

Το όνομα της εταιρείας του Ομίλου, η οποία πλέον θα περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το νερό, συμπεριλαμβανομένων των παραχωρήσεων στην Καζέρτα και την επαρχία της, θα αλλάξει επίσης σε Nepta. Αυτό αλλαγή έχει σκοπό να τονίσει τη σύνδεση με τον μυθολογικό κόσμο του νερού μέσω ένα όνομα που απηχεί επίσης μια αναφορά στην τεχνολογία σύμφωνα με το μέλλον των δικτύων έχει ανατεθεί στον Όμιλο Italgas. Για την αγορά της επιχειρηματικής μονάδας, η Italgas θα πληρώσει συνολικά στον Όμιλο Veolia 115 εκατ. ευρώ , που εξαρτώνται εν μέρει από την επίτευξη ορισμένων στόχων των εταιρειών που λειτουργούν.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας