Μενού Ροή
Fessas
Πώς βλέπει ο ανταγωνισμός το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για τον Κωτσόβολο

Πιθανότητα για δημιουργία μιας συνολικής πλατφόρμας για παροχή ολοκληρωμένων ενεργειακών υπηρεσιών από τη ΔΕΗ “βλέπει” ο Θεόδωρος Φέσσας, ιδρυτής  της Info Quest Technologies, βασικός μέτοχος της μητρικής εταιρείας του Ομίλου, της  Quest Συμμετοχών και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, πίσω από την κίνηση για κατάθεση πρόταση εξαγοράς της “Κωτσόβολος”, του ενεργειακού leader της χώρας, για την οποία, επίσης, προσφορά κατέθεσε και ο Όμιλος Quest. 

Όπως σημείωσε, σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι, κατά την τελετή εγκαινίων του επιβλητικού κέντρου διαλογής της εταιρείας στην οδό Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω, η ΔΕΗ πιθανόν, στη βάση και της νέας πορείας που έχει χαράξει, να επιδιώκει να περάσει μέσα από το δίκτυο της Κωτσόβολος ένα συνολικό “μπουκέτο” υπηρεσιών και προϊόντων. Έσπευσε, δε, να σημειώσει, ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είναι εκείνη που σταθμίζει και βέβαια ξέρει περισσότερο και καλύτερα από τον καθένα τα περιθώρια και τα πλάνα στρατηγικής που έχει.

Σε σχέση, πάντως, με το ενδιαφέρον του Ομίλου Quest σημείωσε ότι έχει άλλο περιεχόμενο, καθώς ήδη ο Όμιλος έχει αναφορά στην εν λόγω αγορά που υπηρετεί η Κωτσόβολος και μια πιθανή “πρόκριση” θα λειτουργήσει παραπληρωματικά με το στρατηγικό της πλάνο ανάπτυξής της. 

Βέβαια, ο κ. Φέσσας έσπευσε να πει ότι η πρόταση για την “Κωτσόβολος” είναι “αμυντική” για την Quest, ‘φωτογραφίζοντας” προσπάθεια κατοχύρωσης θέσης στην αγορά. Παράλληλα ανέφερε ότι το τίμημα που κατέθεσε βασίζεται σε μια ρεαλιστική εκτίμηση της αξίας, που μπορεί να δώσει η αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών, ενώ σημείωσε ότι ακόμη και η όποια αναθεώρηση προς τα πάνω, εφόσον απαιτηθεί, της προσφοράς που έχει καταθέσει η Quest, δε θα είναι εντυπωσιακή. Τόνισε, βέβαια, ότι η “Κωτσόβολος” δεσπόζει σε μια αγορά με “πίτα” περίπου 3 δισεκ., κάτι που δεν αφήνει κανένα αδιάφορο. Βέβαια, έσπευσε να σημειώσει ότι τα περιθώρια στην εν λόγω αγορά είναι οριακά, κάτι που ίσως να δικαιολογεί και την απουσία ενδιαφέροντος από funds.

Συνολικά, πάντως, όπως είπε ο κ. Φέσσας το εμπόριο ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών ειδών, όπου και η εταιρεία του είναι παρούσα με ισχυρή θέση, σε κανάλια ηλεκτρονικού εμπορίου, χονδρεμπόριο, εισαγωγές (κινητά, κτλ), έχει μικρό αποτύπωμα στην κερδοφορία εταιρειών. Π.χ. όπως είπε στον Quest το εμπορικός τζίρος είναι πολλαπλάσιος των υπηρεσιών, αλλά εισφέρει στο ⅓ των κερδών σε αντίθεση με τον κλάδο των υπηρεσιών. όπου σημείωσε, όλοι θέλουν να στραφούν. Κάτι που ισχύει και για τη ΔΕΗ βέβαια.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, ότι το συγκεκριμένο deal θα είναι επωφελές για την Quest μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες και όρους, με βασικό κριτήριο τη βιωσιμότητα της retail δραστηριότητας.

Παράλληλα, απαντώντας ερώτηση για το αν πίσω από την πρόταση που κατέθεσε η Quest για την εξαγορά της Κωτσόβολος, υπάρχει ενδιαφέρον ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο κλάδο, όπως π.χ. για έναν άλλο παίκτη της αγοράς κ. Φέσσας τόνισε ότι θεωρητικά ο όμιλος θα δήλωνε παρών εφόσον παρουσιαζόταν μια ευκαιρία, αφού στόχος είναι να έχει παρουσία από τη βιομηχανία και το retail μέχρι τον τελικό καταναλωτή.


 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας