Μενού Ροή
gaslog
Επεκτείνεται η συμφωνία GasLog και Cheniere για ναύλωση πλοίων LNG

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία LNG GasLog επέκτεινε συμφωνία ναύλωσης για ένα από τα πλοία της με την LNG Cheniere, όπως αποκαλύφθηκε στην έκθεση αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου.

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, η εταιρεία υπό την ηγεσία του Πίτερ Λιβανού, η οποία ολοκλήρωσε πέρυσι  τη συγχώνευσή της  με την GasLog Partners, παρέτεινε κατά ένα χρόνο τη συμφωνία χρονοναύλωσης του Methane Jane Elizabeth με την Cheniere Marketing International.

Η ναύλωση του 145.000 cbm μεταφοράς LNG, κατασκευής 2006, θα λήξει τον Μάρτιο του 2025, σύμφωνα με την GasLog. Τον Φεβρουάριο του 2021, η Cheniere Marketing International εξασφάλισε τη διετή ναύλωση και το τέταρτο τρίμηνο του 2022 παρατάθηκε για ακόμη έναν χρόνο.

Εκτός από αυτόν τον μεταφορέα LNG, η GasLog εξασφάλισε επίσης νέες συμφωνίες ναύλωσης κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους για τα 155.000-cbm κατασκευής 2010 του GasLog Singapore, με τη New Fortress Energy, και για την κατασκευή 2013 155.000-cbm, Santiago, με μία «μεγάλη εταιρεία εξερεύνησης ενέργειας». Υπέγραψε επίσης μια νέα πενταετή πιστωτική διευκόλυνση που συνδέεται με τη βιωσιμότητα ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η GasLog ανέφερε έσοδα 229,9 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023, από 244,8 εκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο το 2022. Σύμφωνα με την εταιρεία η μείωση των εσόδων οφείλεται κυρίως στη μείωση των διαθέσιμων ημερών και στην καθαρή μείωση των εσόδων από τα πλοία της που δραστηριοποιούνται σε αγορές άμεσης και βραχυπρόθεσμης διάρκειας το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Τα κέρδη για την περίοδο ήταν 31,4 εκατομμύρια δολάρια, από 68,7 εκατομμύρια δολάρια το 2022 και η GasLog απέδωσε την πτώση στην αύξηση των χρηματοοικονομικών δαπανών κατά 34 εκατομμύρια δολάρια. Στις 15 Φεβρουαρίου 2024, ο ιδιόκτητος στόλος της GasLog αποτελούνταν από 24 πλοία, ενώ ο στόλος γυμνών πλοίων της αποτελούνταν από εννέα πλοία.

Η Hanwha Ocean της Νότιας Κορέας, γνωστή στο παρελθόν ως DSME, κατασκευάζει επίσης τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG για την GasLog. Η ναυπηγική εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τα δύο πρώτα πλοία αυτής της παρτίδας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας