Μενού Ροή
Ορατότητα μηδέν για τη ΛΑΡΚΟ

Εκδικάστηκε χθες στο ΣτΕ η προσφυγή της ιρλανδικής CMI σχετικά με την κατακύρωση των διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ και του Ειδικού Διαχειριστή για την πώληση της ΛΑΡΚΟ στο σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings.

 Η απόφαση εκτιμάται ότι στην καλύτερη περίπτωση θα βγει σε 2-3 μήνες. Έτσι, οι περίπου 900 εργαζόμενοι ζητούν ανανέωση της σύμβασης εργασίας  που λήγει στις 31/3/2023 αφού μέχρι τότε ο ιδιώτης επενδυτής-όποιος και αν είναι- δεν θα μπορέσει να αναλάβει την εταιρεία. 

Υπενθυμίζεται πως οι  εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν απολυθεί από τον Ειδικό Διαχειριστή, έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους και έχουν επαναπροσληφθεί με μηνιαίες συμβάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της βιομηχανίας στον νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος και θα επιλέξει με πόσους εργαζόμενους θα λειτουργήσει τη ΛΑΡΚΟ. Από την 1η Αυγούστου του 2022 οι εργαζόμενοι πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν, αφού η εταιρεία έχει σταματήσει την παραγωγική της δραστηριότητα. Το μηνιαίο κόστος της μισθοδοσίας ανέρχεται στα 1,2 εκατ. ευρώ. Την Πέμπτη τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας