Μενού Ροή
exxon-mobil
Μειωμένα κέρδη 1ου τριμήνου για την ExxonMobil καθώς πέφτουν οι τιμές του φυσικού αερίου

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Κέρδη ανά μετοχή: 2,06 δολάρια έναντι των 2,20 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές
  • Έσοδα: 83,08 δισ. δολ. έναντι 78,35 δισ. δολ. αναμενόμενα.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ ανέφερε καθαρά έσοδα 8,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,06 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα κέρδη κατά 28% σε σχέση με τα 11,43 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,79 δολάρια ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Το πετρέλαιο έχει αυξηθεί περισσότερο από 16% φέτος και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 32%, αλλά αυτό το ράλι ανόδου δεν ήταν αρκετό να αυξήσει τα κέρδη της Exxon λόγω των «αντίθετων ανέμων» γενικότερα στον κλάδο ενέργειας.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν πέσει κατακόρυφα κατά 37% φέτος και τα περιθώρια διύλισης είναι χαμηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Η Chevron αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα αυτό το τρίμηνο.

Τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες, φθάνοντας στα 83,08 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ήταν χαμηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε 86,56 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 12% στα 5,67 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 6,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι λόγω των χαμηλότερων τιμών του φυσικού αερίου. Η Exxon παρήγαγε 3,78 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το τρίμηνο, ποσότητα ελαφρώς χαμηλότερη από τα 3,83 εκατομμύρια bpd της παραγωγής την περσινή περίοδο.

Η δραστηριότητα καυσίμων της Exxon κατέγραψε μείωση κερδών κατά 67% στα 1,38 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 4,18 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος, λόγω των χαμηλότερων περιθωρίων διύλισης.

Ο τομέας των χημικών προϊόντων της εταιρείας σημείωσε κέρδη υπερδιπλάσια στα 785 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 371 εκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Η Exxon βρίσκεται επί του παρόντος σε διαμάχη με τη Chevron σχετικά με την εκκρεμή εξαγορά της Hess Corp. Η Exxon οδήγησε τη Chevron στο διαιτητικό δικαστήριο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που η εταιρεία διεκδικεί στα περιουσιακά στοιχεία της Hess στη Γουιάνα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας κοινής λειτουργίας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας