Μενού Ροή
BISALAS MACRON
Τι συζήτησε o επικεφαλής της Sunlight με τον Μακρόν στο Παρίσι

Το παρασκήνιο των συζητήσεων με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και το επιτελείο του αποκαλύπτει ο CEO της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας, ο οποίος ήταν ο μοναδικός Έλληνας που προσκλήθηκε στο 7ο επιχειρηματικό summit Choose France που διοργάνωσε στο παλάτι των Βερσαλλιών η γαλλική προεδρία. Το φετινό summit της γαλλικής προεδρίας σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης φιλοξένησε περί τα 180 στελέχη επιχειρήσεων, επενδυτικών ταμείων. 

Με ανάρτησή του στο LinkedIn ο κ. Μπίσαλας αναφέρεται στις επαφές που είχε με τους CEOs των Airbus, Manpower, Liebherr, Dassault, Scania καθώς και με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει επίσης στην Ντομινίκ Σνεκιέ, ιδρύτρια και πρόεδρο του Ardian, του ευρωπαϊκού fund των 160 δισ. ευρώ, και «μεγάλη φίλη της Ελλάδας», όπως ο ίδιος επισημαίνει, με την οποία συζήτησε για θέματα επενδύσεων.

Senequier BISALAS

Ευχαριστώντας «την ομάδα του Choose France Summit και τον Πρόεδρο Μακρόν για αυτήν την ευκαιρία», ο CEO της Sunlight τονίζει ότι «ο όμιλος Sunlight είναι η μόνη εταιρεία ελληνικής ιδιοκτησίας και διοίκησης που έχει ποτέ προσκληθεί σε αυτή την περίφημη παγκόσμια σύνοδο κορυφής, όπου οι διευθύνοντες σύμβουλοι των σημαντικότερων εταιρειών στον κόσμο καλούνται να συζητήσουν τις επενδύσεις στη Γαλλία και να ενημερώσουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υποστήριξη που απαιτείται ώστε να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στη χώρα».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, συμμετέχοντας σε μια αποκλειστική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με δέκα CEOs και με κύριο θέμα τις επενδύσεις που επιτρέπουν την ενεργειακή μετάβαση, παρουσίασε στον πρόεδρο Μακρόν και στους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης «τα καίρια επενδυτικά μας σχέδια στον τομέα της Αποθήκευσης Ενέργειας για ΑΠΕ και στην κατασκευή κυψελών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη καθώς και τα σχέδια επέκτασης των υπαρχουσών (και πολύ επιτυχημένων) πωλήσεων και υπηρεσιών μας στη Γαλλία».

Ο πρόεδρος Μακρόν, επισημαίνει ο κ. Μπίσαλας, «μοιράστηκε το όραμα και τις απόψεις του για το “ευρωπαϊκό νέο επιχειρηματικό μοντέλο σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως”, το οποίο θα εκβιομηχανίσει εκ νέου την Ευρώπη, θα οδηγήσει σε ουσιαστική καινοτομία, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και θα συνεχίσει να προσφέρει ευημερία στους ανθρώπους μας. Ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν θα μείνει χωρίς ενέργειες για τη δημιουργία ενός δίκαιου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό, και σε ορισμένες περιπτώσεις επίσης άδικο, εμπορικό περιβάλλον από αντίπαλες χώρες. Ο Πρόεδρος Μακρόν ανέφερε ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να οδηγεί την καινοτομία και την κατασκευή τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η Γαλλία, τα τελευταία 5 συναπτά έτη, έχει λάβει τα μεγαλύτερα κεφάλαια άμεσων επενδύσεων σε όλες τις χώρες της ΕΕ».

Προσθέτει, δε, ότι «χάρη στις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος Μακρόν, η χώρα έχει γίνει ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις. Χθες ανακοινώθηκαν επενδύσεις περίπου 15 δισ. ευρώ». 

«Εκ μέρους της Sunlight Group και της σπουδαίας ομάδας μας», συμπληρώνει ο Ελληνας CEΟ, «θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Choose France Summit και τον πρόεδρο Μακρόν γι' αυτή την ευκαιρία. Ανυπομονούμε να αυξήσουμε σημαντικά τις επενδύσεις μας στη Γαλλία».

bisalas
bisalas
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας