Μενού Ροή
eurolamp
Εurolamp ABEE: «Φως» από τη Θεσσαλονίκη, νέες επενδύσεις και εξαγωγές σε τριάντα χώρες

 

Ιδρύθηκε μόλις το 2000 και μέσα σε αυτά τα 24 χρόνια έχει φτάσει να θεωρείται από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, ηλεκτρολογικού υλικού, energy efficiency αλλά και χριστουγεννιάτικων ειδών στολισμού. Διαθέτει ένα δίκτυο 2.500 συνεργαζόμενων καταστημάτων διανέμοντας περισσότερους από 12.000 κωδικούς προϊόντων, με πάνω από το 85% αυτών να είναι δικά της προϊόντα.

Ο λόγος για την εταιρεία Eurolamp ABEE με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ισχυρή παρουσία στη χώρα μας αλλά και συνεχώς αυξανόμενο εξαγωγικό προσανατολισμό κυρίως στις χώρες των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας φτάσει να εξάγει σε περίπου 30 χώρες προϊόντα.

Η εταιρεία έχει σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ, ενώ στα μέσα του 2023 προσέλκυσε το επενδυτικό ενδιαφέρον του fund EOS Capital Partners, επικεφαλής του οποίου είναι ο Απόστολος Ταμβακάκης, το οποία διέβλεψε την αναπτυξιακή δυναμική επενδύοντας 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη νέων κατηγοριών προϊόντων και την μεγαλύτερη διείσδυση σε αγορές του εξωτερικού.

Η επένδυση αυτή πραγματοποιήθηκε κυρίως μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με το fund να κατέχει πλέον ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία.

Μέσω της επένδυσης του EOS Capital, θα ενισχυθεί σημαντικά το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, με τη δημιουργία ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων/logistics center και παραγωγικών μονάδων για χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ενώ θα γίνει αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων της μέσω της ενίσχυσης του τμήματος marketing/branding. Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και εξωστρέφεια έτσι ώστε η Eurolamp να καταστεί ο σημαντικότερος ανεξάρτητος - μη πολυεθνικός περιφερειακός παίκτης στην ΝΑ Ευρώπη.

Ήδη εδώ και μήνες η Eurolamp ABEE απέκτησε μεγάλο ακίνητο στο οποίο και δημιουργεί τη νέα μεγάλη βάση της, εμπορική, αποθηκευτική αλλά και παραγωγική. Η εταιρεία, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε τις εγκαταστάσεις της στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αγόρασε έκταση 50 στρεμμάτων στην Συμμαχική οδό Ωραιοκάστρου, όπου διαμορφώνει σε χώρους 15.000 τ.μ. τις κεντρικές της αποθήκες/logistics center, σε χώρους 3.000 τ.μ. showroom με όλη τη γκάμα των προϊόντων που εμπορεύεται, νέο τμήμα παραγωγής σε 1.500 τ.μ., ενώ τα γραφεία και οι χώροι διοίκησης θα καταλαμβάνουν 2.500 τ.μ.

Η γκάμα των προϊόντων της

Η ανάπτυξη της εταιρείας σε αυτά τα 24 χρόνια είναι αξιοσημείωτη. Ξεκίνησε με απλούς λαμπτήρες και ηλεκτρολογικό υλικό και πλέον έχει αναπτύξει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων φωτισμού (οικιακής και επαγγελματικής χρήσης), ηλεκτρολογικού υλικού, Χριστουγεννιάτικου φωτισμού και διάκοσμου, κλιματιστικές μονάδες με το brand ZEPHYRUS by Eurolamp, ηλεκτρικές συσκευές, μικροσυσκευές κουζίνας, μπαταρίες, φωτοβολταϊκά συστήματα με το brand Lightborn Systems και προϊόντα ηλεκτροκίνησης με το brand EMOOV (ηλεκτρικά ποδήλατα και scooter, σταθμοί φόρτισης αυτοκινήτων). Εμπορεύεται, επίσης, μπαταρίες για κάθε ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή οικιακής χρήσης και πολλά από τα παραπάνω προϊόντα με την μορφή του private label.

Η εταιρεία εξάγει προϊόντα από τη Βόρειο Μακεδονία και την Αλβανία έως το Βέλγιο, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ενώ το δίκτυο των συνεργαζομένων καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό, αριθμεί 2.500 σημεία πωλήσεων, όπως προαναφέρθηκε. Η δραστηριότητα στο core business της Εταιρείας και ειδικά στο φωτισμό, υποστηρίζεται από καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής λαμπτήρων τεχνολογίας LED, στην Κίνα.

Οικονομικές επιδόσεις

Ο κύκλος εργασιών το 2023 ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ, έναντι 38,703 εκατ. ευρώ το 2022 και 35,680 εκατ. του 2021. Τα προ φόρων κέρδη στη χρήση του 2022 διαμορφώθηκαν σε 6,360 εκατ. ευρώ, έναντι 4,890 εκατ. το 2021. Σημειώνεται ότι η «Εurolamp» απασχολεί περίπου 200 άτομα προσωπικό, έχοντας υπερδιπλασιάσει τους εργαζομένους της την τελευταία 4ετία. Πρόεδρος της εταιρείας είναι η Μαρία Μαυρίδου, ενώ αντιπρόεδρος είναι η αδελφή της Ευα (Ευδοξία) Μαυρίδου.

Εφαρμόζει πλήρως τις επιταγές της τεχνολογικής εξέλιξης όπως και τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου, διαθέτοντας στην αγορά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και απόλυτα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας. Επίσης, εξασφαλίζει την πλήρη οργάνωση, επιμέλεια και παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (Private Label Production) σε κατηγορίες όπως: Λαμπτήρες, Ηλεκτρολογικό υλικό, Μπαταρίες, Χριστουγεννιάτικα Είδη, Θερμαντικά, Ανεμιστήρες, Αφυγραντήρες, Κλιματιστικά κ.α.

Ενεργειακή Πολιτική

Δραστηριοποιούμενη σε έναν κατ’ εξοχήν χώρο άμεσου ενεργειακού αποτυπώματος και κατανάλωσης πόρων, η διοίκηση της Eurolamp ΑΒΕΕ, με όραμα την αειφόρο ανάπτυξη, δεσμεύεται για την προσπάθεια μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης και των εκπεμπόμενων ρύπων που αφορούν στις δραστηριότητές Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρολογικού Υλικού στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία στοχεύει στη διαρκή μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της συνολικής δραστηριότητας, ενώ δεσμεύεται για την πλήρη συμμόρφωση με τις νομικές, κανονιστικές και λοιπές απαιτήσεις που διέπουν την λειτουργία σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, ενώ εφαρμόζει το σύστημα ενεργειακής διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 50001:2018.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας