Μενού Ροή
Shell: Νίκησε την Saudi Aramco στην «μάχη» για την Pavilion Energy

Η Shell θα αγοράσει την εταιρεία εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου Pavilion Energy που ανήκει στην Temasek, ξεπερνώντας άλλους πλειοδότες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της Saudi Aramco, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η βρετανική εταιρεία, η οποία δεν αποκάλυψε την τιμή εξαγοράς, δήλωσε ότι η επιχείρηση έχει συμβατικό όγκο προσφοράς περίπου 6,5 εκατ. τόνων ετησίως.

Με έδρα τη Σιγκαπούρη, η παγκόσμια ενεργειακή δραστηριότητα της Pavilion περιλαμβάνει την εμπορία LNG, τη ναυτιλία, την προμήθεια φυσικού αερίου και την εμπορία στην Ασία και την Ευρώπη. Η Shell, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός έμπορος LNG στον κόσμο, λέει ότι το σχετικά καθαρό καύσιμο θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση.

Η μη εισηγμένη εταιρεία παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους ύψους 438 εκατομμυρίων δολαρίων για τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο του 2023. Η 100% αξία των ιδίων κεφαλαίων της Temasek ήταν 3,63 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell, παρά την απότομη πτώση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έρευνα αναλυτών που καταρτίστηκε από την LSEG.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η εταιρεία παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο και 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023.

Η μετοχή της Shell έχει καταγράψει άνοδο κατά σχεδόν 10% σε ετήσια βάση.

Τα αποτελέσματα της Shell ακολούθησαν αυτά των άλλων πετρελαϊκών κολοσσών των ΗΠΑ, Exxon Mobil και Chevron, καθώς και της γαλλικής TotalEnergies και της νορβηγικής Equinor, που ανέφεραν απότομη πτώση των κερδών τους στο πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση την περασμένη εβδομάδα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας