Μενού Ροή
Ο Ανδρέας Σιάμισιης στη θέση του Αντιπροέδρου του ΣΕΒ

Μια σημαντική διάκριση για την Κύπρο αποτελεί η εκλογή του κ. Ανδρέα Σιάμισιη, Διευθύνοντος Συμβούλου της HELLENiQ ENERGY, στη θέση του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Ελλάδας.

Ο ΣΕΒ, ως ο μεγαλύτερος σύνδεσμος επιχειρήσεων στην Ελλάδα, εκπροσωπεί πάνω από 4.000 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας και απασχολούν περισσότερους από 228.000 εργαζόμενους. Η εκλογή του κ. Σιάμισιη έγινε μέσω εκλογών που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά από την ίδρυση του συνδέσμου το 1907, την Τρίτη, 18 Ιουνίου στην Αθήνα.

Η επιτυχία του κ. Σιάμισιη προστίθεται στις διακρίσεις που έχει αποσπάσει τα τελευταία πέντε χρόνια, κατά τα οποία ηγείται της HELLENiQ ENERGY, ενός κορυφαίου ενεργειακού ομίλου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία μετασχηματίζεται από επιχείρηση διύλισης και εμπορίας πετρελαιοειδών σε οργανισμό που δραστηριοποιείται σε όλο το ενεργειακό φάσμα, μειώνοντας παράλληλα το ανθρακικό αποτύπωμά της. Επί των ημερών του, η εταιρεία κατέγραψε τις μεγαλύτερες κερδοφορίες στην ιστορία του ομίλου.

Στην Κύπρο, η HELLENiQ ENERGY έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία και πρωταγωνιστεί στην πράσινη μετάβαση της χώρας. Πρόσφατα, ο κ. Σιάμισιης παρουσίασε την EKO Energy, η οποία καλύπτει όλες τις ενεργειακές ανάγκες επιλεγμένων εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών, ως ο πρώτος ολοκληρωμένος και καθετοποιημένος ενεργειακός πάροχος στην Κύπρο.

Η νέα διοίκηση του ΣΕΒ έχει θέσει ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας, την παροχή κινήτρων για επενδύσεις στη βιομηχανία, την αναδιοργάνωση του συνδέσμου, καθώς και τη λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Πηγή: philenews.com

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας