Μενού Ροή
Εθνική Τράπεζα: Στα 7,3 - 7,95 ευρώ το εύρος για το placement

Ξεκινά η διαδικασία για το placement του 10% της Εθνικής Τράπεζας. Το εύρος τιμής για το placement του 10% της Εθνικής Τράπεζας ορίστηκε στο 7,3 – 7,95 ευρώ, ενώ θα διατεθεί όπως αναμενόταν το 10% του μετοχικού κεφαλαίου ή περί τα 91 εκατ. μετοχές. Με βάση το εύρος τα έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 662 και 727 εκατ. ευρώ.

Το ΤΧΣ διατηρεί το δικαίωμα κατά την αποκλειστική και απόλυτη κρίση του να αποφασίσει ένα στενότερο εύρος τιμής διάθεσης όσο παραμένει ανοικτό το βιβλίο ή/και να προσδιορίσει ενδεικνυόμενη τιμή.

Σε εγχώριους επενδυτές θα διατεθούν, μέσω δημόσιας προσφοράς ως 13.720.727 μετοχές από τις 91.471.515 που θα διατεθούν συνολικά (σ.σ. το 15% της συνολικής διάθεσης). Οι εγχώριοι επενδυτές θα εγγραφούν υποχρεωτικά στην ανώτατη τιμή του εύρους. Η τιμή διάθεσης θα προκύψει από την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό μέσω accelerated book building. Το ΤΧΣ, ωστόσο, διατηρεί τη δυνατότητα να αυξήσει το προς διάθεση ποσοστό στους εγχώριους επενδυτές κατά 4.573.576 μετοχές, ώστε να φθάσει στο 20% ( 18.294.303 μετοχές) της συνολικής διάθεσης. Οι υπόλοιπες μετοχές θα κατανεμηθούν στο διεθνές βιβλίο.

Τουλάχιστον το 50% των προσφερόμενων μετοχών του ελληνικού βιβλίου θα διατεθεί σε ιδιώτες επενδυτές. Το ποσοστό που θα τους κατανεμηθεί μπορεί να είναι αισθητά υψηλότερο καθώς ως κριτήρια για την κατανομή του υπόλοιπου 50% του ελληνικού βιβλίου τέθηκαν οι ο αριθμός των αιτήσεων και η επίτευξη επαρκούς διασποράς. Η Euroxx Securities ενεργεί ως Σύμβουλος Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς, ενώ μαζί με την NBG Securities ενεργούν ως συντονιστές και κύριοι ανάδοχοι.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας