Μενού Ροή
(Ξένη Δημοσίευση) O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντάει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022. Άνοιξε χθες τις πύλες της η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Κ. Μητσοτάκης: "Έχουμε από τις φθηνότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη"

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτησεις σχετικά με τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση ότι στην Ελλάδα έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη τόνισε ότι στη χώρα μας έχουμε από τις φθηνότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη και έδειξε έναν πίνακα στον οποίο η χώρα μας εμφανιζόταν προ-τελευταία όσον αφορά την ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τα fake news.

Μιλώντας για το αν θα έχουμε ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει ό,τι έχει χρειαστεί για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Η απάντηση του πρωθυπουργού

"Για το ζήτημα των τιμών έχω ήδη απαντήσει, όμως επειδή δεν ξέρω αν οι τηλεθεατές παρακολουθούνε αυτόν τον πίνακα θα ξαναδείξω αυτόν τον πίνακα και παρακαλώ πολύ να ερωτηθεί και ο κ. Τσίπρας για το ζήτημα των λιανικών τιμών.

Να σταματήσει αυτή η απίστετη παραπληροφόρηση από την αντιπολίτευση σχετικά με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν είναι δυνατόν να κινούμαστε σε έναν κόσμο fake news, ειδικά για τέτοια ζητήματα, μπορεί να έχουμε διαφωνίες όμως δεν γίνεται συνέχεια να αναπαράγονται ψέματα με αυτή τη συχνότητα και αυτή τη ζέση την οποία επιπίδει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μπορώ να διαβεβαιώσω απόλυτα τους πολίτες ότι έχουμε κάνει ότι χρειαστεί για να εξασφαλιστεί πλήρως η ενεργειακή επάρκεια για το δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται.

Αυτό αφορά και την τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο, όπως ξέρετε επικρέμεται πάντα η απειλή της πλήρους διακοπής τροφοδοσίας της χώρας με φυσικό αέριο αυτό θα σήμαινε ουσιαστικά μια διακοπή της τροφοδοσδίας της χώρα μέσω του αγωγού Turkstream από τον οποίο τροφοδοτείται με ρωσικό φυσικό αέριο η χώρα.

Έχουμε ήδη δεσμεύσει επαρκή φορτία LNG, έχουμε φροντίσει να διπλασιάσουμε τη χωρητικότητα της Ρεβυθούσας έτσι ώστε να υποδεχόμαστε περισσότερα τέτοια φορτία και να εισέρχονται στο εθνικό σύστημα φυσικού αερίου και ταυτόχρονα έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες για να μειώσουμε συνολικά τη ζήτηση φυσικού αερίου σε εθνικό επίπεδο με τη μετατροπή μονάδων που καίνε φυσικό αέριο προσωρινά σε ντίζελ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και για τα επόμενα 1-2 χρόνια σημαντική αύξηση, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, έτσι ώστε να μπορέσουμε σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα να είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο δυνατό ενδεχόμενο που είναι η πλήρης διακοπή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία".

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας