Μενού Ροή
Ροδόπη: Μειωμένος ο αριθμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων

Τον δικό τους αγώνα να κρατηθούν στο χώρο τους και να συνεχίσουν να διατηρούν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους δίνουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων που λειτουργούν στους οικισμούς της Ροδόπης. Άνθρωποι γνώστες του χώρου αξιοποιούν την εμπειρία τους για να αντέξουν τα δύσκολα, όπως λένε.

Προμηθεύονται μικρές ποσότητες με το φόβο των συνεχών ανατιμήσεων και παρακολουθούν τις συνήθειες των καταναλωτών τους να αλλάζουν. «Το καλοκαίρι η κίνηση ήταν πεσμένη» ανέφερε ιδιοκτήτης πρατηρίου σε οικισμό της Ροδόπης και σημείωσε ότι η περιοχή εξακολουθεί να πληρώνει υψηλό τίμημα. «Δεν έχει κέρδος. Οι τιμές είναι αυξημένες, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και με την Βουλγαρία δίπλα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα» δήλωσε στο www.ertnews.gr και σημείωσε ότι το 2015 λειτουργούσαν στην περιοχή 164 πρατήρια υγρών καυσίμων και σήμερα λειτουργούν μόνο 47.

Αγροτική η περιοχή της Ροδόπης κι εκείνοι γνωρίζουν στους οικισμούς όπου λειτουργούν τα πρατήρια τους τις δυσκολίες από πρώτο χέρι. «Βάζουμε πετρέλαιο επί πιστώσει, παίρνουμε τα χρήματα, αλλά μετά από τέσσερις μήνες» δηλώνει εξηγώντας ότι αλλάζοντας την τιμή του βαρελιού προς τα πάνω τόσο συχνά δημιουργείται άνισος ανταγωνισμός στο χώρο τους, αλλά και δυσαρέσκεια στους ίδιους τους πελάτες, τα παράπονα των οποίων πρώτοι καταγράφουν.

Είκοσι-επτά (27) χρόνια στο επάγγελμα είδε πολλά πρατήρια σε οικισμούς να κλείνουν αναφέροντας μάλιστα ενδεικτικά δύο περιοχές, Ξυλαγανή και Νέο Σιδηροχώρι. «Δεν υπάρχει πια κέρδος μεγάλο. Αν δεν καταργηθεί ο φόρος και το ΦΠΑ, τότε σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να κρατηθούμε και εμείς που έχουμε μείνει» δηλώνει. Όσον αφορά στην προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης; Προβλέπει ότι και φέτος θα παραγγείλουν οι πελάτες τους μικρές ποσότητες προσδοκώντας ότι θα βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας