Μενού Ροή
Πολιτικός σεισμός στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μεγάλη νίκη ΔΑΚΕ - Νέος πρόεδρος Α. Καρράς - μεγάλη ήττα Αδαμίδη-Φωτόπουλου

Τέλος εποχής σε μία από τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Μετά από πολλές δεκαετίες όπου ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥΡΙΖΑ εναλλάσσονταν στην ηγεσία της οργάνωσης, η ΔΑΚΕ κέρδισε τις εκλογές στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο κερδίζοντας 19 από τις 31 έδρες και κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της  την πρωτιά και την αυτοδυναμία με ποσοστό 61,29%

Νέος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι πλέον ο κύριος Αντώνης Καρράς με την παράταξη του που πρόσκειται στην ΝΔ να συγκεντρώνει 19 έδρες. Ακολουθεί με 6 έδρες η παράταξη της οποίας ηγείται ο γνωστός συνδικαλιστής από τη δεκαετία του 2010 ο κύριος Νίκος Φωτόπουλος  και τρίτος με 3 έδρες ήρθε ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Ακολουθεί με δύο έδρες η συνδικαλιστική οργάνωση που πρόσκειται στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. η Πασκε ενώ στην επόμενη θέση μια έδρα βρίσκεται η οργάνωση που πρόκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Με  τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο πραγματικά υβριδικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όπου συνέβησαν πολλά και ενδιαφέροντα μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά ομιλία πρόεδρου της εταιρείας, εν προκειμένω του Γιώργου Στάσση, έτυχε θερμού χειροκροτήματος από τους συμμετέχοντες συνδικαλιστές εργαζόμενους της εταιρείας.

Για να γίνει αντιληπτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην εταιρεία αλλά και στην κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο μέρος της δεύτερης μέρας του συνεδρίου αφιερώθηκε σε ενημέρωση των εργαζομένων για την ηλεκτροκίνηση αλλά και για άλλες δράσεις της ΔΕΗ αλλά και των εταιρειών στις οποίες εργάζονται οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο είχε αντίστοιχα υποστεί ήττα μεγάλου μεγέθους και άλλος ένας από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρίσιμα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΕΗ, ο Κώστας Μανιάτης πρόεδρος των Τεχνικών της ΔΕΗ. Τότε η ΔΑΚΕ υπό τον Στέφανο Κουνούκλα, είχε λάβει το 58,5% των ψήφων και είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας