Μενού Ροή
Κουντουρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να εξασφαλίσουμε κοινωνικά δίκαιη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και επαρκείς υποδομές

Να εξασφαλίσουμε «κοινωνικά δίκαιη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση» και «επαρκείς υποδομές για τους πολίτες και επαγγελματίες οδηγούς», ζήτησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, στην παρέμβασή της στην συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον επικείμενο ευρωπαϊκό κανονισμό υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (ΑFIR).

Τα απαιτούμενα έργα υποδομών στις μεταφορές «πρέπει να υποστηριχθούν με επαρκή ευρωπαϊκή και εθνική χρηματοδότηση», επισήμανε η Έλενα Κουντουρά.

Ιδιαίτερα, τόνισε την ανάγκη «να εξασφαλιστεί η επάρκεια του αριθμού σταθμών φόρτισης οχημάτων, ως προϋπόθεση για να πετύχει η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και να επιτευχθούν οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Ειδικότερα, είπε ότι «η πρόσβαση σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να είναι επαρκής στον αστικό ιστό, σε οδικά δίκτυα και δρόμους, σε πολυσύχναστα σημεία όπως τα σούπερ-μάρκετ και τα εμπορικά κέντρα, στα σημεία στάθμευσης των χώρων εργασίας, ενώ και για τη διευκόλυνση του επαγγελματικού κλάδου των ταξί, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα θέσεων φόρτισης στα σημεία αναμονής και επιβίβασης επιβατών».

Η Έλενα Κουντουρά, συντονίστρια της ευρωομάδας της Αριστεράς/ LEFT στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN), συμμετείχε ως σκιώδης εισηγήτρια στη διαμόρφωση της έκθεσης ΑFIR για τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό, που θα τεθεί αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας