Μενού Ροή
Οι εκκρεμότητες των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων

Εμβληματικές ενεργειακές εταιρείες παραμένουν στην κορυφή των προς αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο αναθεωρημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποιησής τους το οποίο εγκρίθηκε στις 25 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση και τα επόμενα βήματα για τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ.

ΕΛΠΕ

Για τα Ελληνικά Πετρέλαια αναφέρεται πως αξιολογούνται εναλλακτικά σενάρια αξιοποίησης. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 35.5% των μετοχών των ΕΛΠΕ. Το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% με τον έτερο στρατηγικό μέτοχο των ΕΛΠΕ, Paneuropean Oil and Industrial Holdings. Ο Διαγωνισμός κρίθηκε άγονος.

Αποθήκη Καβάλας

Επίσης για την υπόγεια αποθήκη Φυσικού Αερίου στην Καβάλα τονίζεται πως η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται για την ώρα στην Β’ Φάσης του Διαγωνισμού καθώς και στην έναρξη πρόσβασης στο VDR.

Εκκρεμεί η έκδοση της τελικής απόφασης της ΡΑΕ κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον ΔΕΣΦΑ αναφορικά με την αποσαφήνιση του τελικού ρυθμιστικού πλαισίου υποστήριξης της επένδυσης. Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

ΔΕΠΑ Υποδομών – ΔΕΠΑ Εμπορίας:

Ο φάκελος βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση στην ιταλική Italgas, που ήταν ο πλειοδότης στον πρόσφατο διαγωνισμό.

Για την ΔΕΠΑ Εμπορίας αναφέρεται ότι για λόγους που αφορούν στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε τον Μάρτιο 2021 να αναστείλει τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών μέχρι τα τέλη του τέταρτου τριμήνου 2021. Μέχρι τότε θα ενημερώσει τους προεπιλεγέντες επενδυτές για τα επόμενα στάδια του διαγωνισμού και το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας