Μενού Ροή
Σουφλί: Συνάντηση επιτροπής φορέων με τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά

Με συγκρατημένη  αισιοδοξία  επέστρεψαν  τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Σουφλίου από την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα,με τονΥφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ Γιώργο Αμυρά, παρουσία και των δυο βουλευτών του νομού Χρήστου Δερμεντζόπουλου και Σταύρου Κελέτση.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος ,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας, Θεόδωρος Τσιαμίτας και το μέλος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών και Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, Δημήτριος Δεληπούλιος .

Στη συζήτηση ετέθη το ζήτημα της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων και επέκτασης των υφιστάμενων, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία και που αποτελεί πάγια αίτημα των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Σε δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλιου και Περιφερείας Θόδωρου Τσιαμίτα τονίσθηκε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα, θεωρώντας αυτονόητο  το αίτημα τους.

Σημαντική χαρακτηρίσθηκε η παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων στη συνάντηση από τους  οποίους ο κ Υφυπουργός ζήτησε μέσα στο επόμενο ενάμιση μήνα να έρθουν σε επικοινωνία με την εταιρεία που εκπονεί την μελέτη για την περιοχή, να τις προβάλλουν τα λάθη και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν επ ωφελεία  του συνόλου των κατοίκων .

«Ήδη από το τέλος της διαβούλευσης έχουν περάσει 9 μήνες χωρίς να έχουμε δει τίποτα στην πράξη» τονίζει ο κ Τσιαμίτας και στο χρονικό διάστημα των 45 ημερών θα πρέπει να γίνουν όλα.

Ήδη  όπως ανέφερε έχει κατατεθεί από πλευράς τους ένα υπόμνημα αναλυτικό το οποίο περιλαμβάνει το τοπογραφικό, τις παλιές και νέες ζώνες του Εθνικού Πάρκου,την ελεύθερη ζώνη που επιθυμούν να ενταχθούν καθώς και μια Περιβαλλοντολογική έκθεση.

Σ αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να πεισθεί η εταιρεία που έχει αναλάβει τη μελέτη, όπου όπως σημειώθηκε είναι αρκετά δύσκαμπτη και ποτέ μέχρι σήμερα δεν επισκέφθηκε την περιοχή ώστε να έχει ιδίαν αντίληψη του έργου που εκπονεί.

Φάνηκε ότι είναι αποφασισμένοι να μην  αφήσουν το πρόβλημα να διαιωνίζεται έχουν δρομολογήσει επαφές και συναντήσεις και με άλλους υπουργούς ώστε να δικαιωθούν.

«Η εταιρεία θέλει δε θέλει θα πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα δηλώνει με έμφαση ο κ.Τσιαμιτας διότι δεν  μπορεί μια ολόκληρη περιοχή να κάθεται  προσοχή αφήνοντας την  να κάνει ό,τι θέλει .»

Παράλληλα στη συνάντηση αυτή , ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος επεσήμανε την ανάγκη για άμεση πληρωμή των δασεργατών που συμμετείχαν στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς το καλοκαίρι στη Δαδιά αλλά και  την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης τους για τα κατεστραμμένα καυσόξυλα μέσα στο δάσος. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα  της άμεσης αποκατάστασης του παρατηρητηρίου άγριων και αρπακτικών πουλιών που βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου αλλά και της εν γένει αποκατάστασης της βιοποικιλότητας και του φυσικού κεφαλαίου στο δάσος της Δαδιάς.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας