Μενού Ροή
Σκεπτικισμός στους αγρότες για τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Μαξίμου

Ο,τι ανακοινώθηκε σήμερα είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας“. Η φράση αυτή συμπυκνώνει την αντίδραση των αγροτών για τα αποτελέσματα της σημερινής τους συνάντησης στο Μέγαρο Μαξιμου με τον υπουργό Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά και τον γ.γ του υπουργείου Οικονομικών Θάνο Πετραλιά.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας Ρ. Μαρούδας “η δέσμευση για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο αφορά τη φετινή χρονιά όταν πάγιο αίτημα των αγροτών παραμένει το φθηνό αγροτικό πετρέλαιο“.

Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο, απειλώντας τη βιωσιμότητα του κλάδου ενώ οι ενισχύσεις, το ύψος των οποίων θα οριστικοποιηθεί εντός του Μαρτίου, για την απώλεια του χαμένου εισοδήματος σε ορισμένα προιόντα όπως τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα, τα σταφύλια, τα μήλα και τα κεράσια, δεν αρκούν“, ανέφερε ο κ. Μαρούδας.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών που συμμετείχε στη συνάντηση στο Μαξίμου θα ενημερώσεις τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα και από κοινού θα αποφασίσουν την περαιτέρω κινήσεις τους.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας