Πακέτο μέτρων ύψους 3 δις ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων που πλήττονται περισσότερο από το υψηλό κόστος ενέργειας, ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση της Ιταλίας, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι.
«Θα διαθέσουμε 2 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των οικογενειών και επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τις μικρές και μεσαίες (ΜΜΕ) επιχειρήσεις», δήλωσε ο Σαλβίνι σε ραδιοφωνική συνέντευξη, όπως αναφέρει το Reuters.
Το πακέτο βοήθειας της κυβέρνησης θα έχει ισχύ για τρεις μήνες, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, καθώς η Ιταλία αναμένει ότι οι τιμές της ενέργειας θα αρχίσουν να μειώνονται μετά το τέλος της χειμερινής περιόδου.
Ο Σαλβίνι εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία τους επόμενους τρεις μήνες, κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση των τιμών της ενέργειας.
Το υψηλό ενεργειακό κόστος αποτελεί καυτή πατάτα για την ιταλική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.
Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επέμεινε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα πάει για τη στήριξη των οικογενειών που αγωνίζονται με τους λογαριασμούς ενέργειας, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters.