Μενού Ροή
EVO-2.0
Italgam
Startup βρήκε τρόπο για να προστατευούν τα φωτοβολταϊκά από τα πουλιά

Η ιταλική startup Italgam Srl έχει αναπτύξει μια νέα λύση για την προστασία των πτηνών σε φωτοβολταϊκά συστήματα ταράτσας.

Η λύση της, με την ονομασία EVO 2.0, αποτελείται από βούρτσες που τοποθετούνται μεταξύ της πίσω πλευράς των πάνελ και της οροφής. Οι βούρτσες διατίθενται σε δύο τύπους με διαφορετικές διαμέτρους, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Οι τρίχες, κατασκευασμένες από πολυπροπυλένιο με επεξεργασία κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας για να αποτραπεί η κρυστάλλωση, προστατεύουν τα πάνελ, ενώ το σύρμα από χάλυβα στις βούρτσες είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι χαμηλού άνθρακα για να αποτραπεί η διάβρωση.

Ο CEO της Italgam, Maurizio Chiacchierini, δήλωσε στο περιοδικό pv ότι η έμπνευση για τη βούρτσα Evo 2.0 προήλθε από μια βούρτσα καθαρισμού υδρορροής που είδε στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά. Ανέπτυξε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη βούρτσα Evo 2.0 μετά από αίτημα ενός εγκαταστάτη ηλιακών συστημάτων, ο οποίος ρώτησε εάν θα μπορούσε να αποτρέψει τα περιστέρια από το να φτιάχνουν φωλιές κάτω από τα πάνελ.

Η πρόληψη τώρα αντιπροσωπεύει περίπου το 90% της παραγωγής της Italgam. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι περισσότερες από 1.300 εταιρείες ηλιακής ενέργειας χρησιμοποιούν τακτικά τη βούρτσα Evo στις εγκαταστάσεις τους. «Η βούρτσα Evo για ηλιακά πάνελ έχει παραχθεί με ραβδωτές τρίχες για καλύτερο κράτημα στις επιφάνειες και διατεταγμένες έτσι ώστε να επιτρέπεται η καλύτερη ροή της θερμότητας που παράγεται από τα πάνελ και η καλύτερη ροή του νερού της βροχής κάτω από τα πάνελ σε περίπτωση βροχής», δήλωσε ο Chiacchierini.

Πρόσθεσε ότι οι προσβολές από πτηνά, και όχι οι βούρτσες, μειώνουν την απόδοση του συστήματος. Τα περιστέρια συχνά λερώνουν τα πάνελ, κάτι που μπορεί να μειώσει την παραγωγή ενέργειας έως και 30%. Σημείωσε ότι η χειρότερη ζημιά συμβαίνει κάτω από τα πάνελ, όπου μπορεί να συσσωρευτεί ξηρά και οργανική ύλη, οδηγώντας σε υπερθέρμανση και ενδεχόμενα βραχυκυκλώματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας