Μενού Ροή
Dan Jørgensen
Νέος Επίτροπος Ενέργειας ο Δανός Dan Jørgensen - Δικαίωση του energymag

Όπως είχε γράψει από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα το energymag.gr νέος Επίτροπος Ενέργειας ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ο Δανός Dan Jørgensen

Ο Δανός πολιτικός ανέλαβε Επίτροπος ενέργειας και στέγασης και είναι στέλεχος των σοσιαλιστών-δημοκρατών. Ο κ. Dan Jørgensen  διετέλεσε υπουργός Ενέργειας και Κλίματος από το 2019 έως το 2022. Tα δύο τελευταία χρόνια ήταν υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Διεθνούς Κλιματικής Πολιτικής, ενώ από το 2004 έως το 2013 ήταν ευρωβουλευτής. Από το 2013 έως το 2015 θήτευσε ως υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας.

Η Terese Ribera ανέλαβε εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθαρή, δίκαιη και ανταγωνιστική μετάβαση. Θα είναι επίσης υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού. Θα καθοδηγήσει τις εργασίες για να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη θα τηρήσει τους στόχους της που ορίζονται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών και Τουρισμού.

Σύμφωνα με την κυρία φον ντερ Λάιεν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει μια πιο συνεκτική δομή και οι εκτελεστικοί αντιπρόεδροι θα έχουν ο καθένας ένα χαρτοφυλάκιο για το οποίο θα πρέπει να συνεργαστούν με άλλους επιτρόπους. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως «όλοι οι επίτροποι πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας