Μενού Ροή
sdoujou
Συνάντηση Σδούκου με την πρέσβειρα της Αυστραλίας - Στο επίκεντρο ΑΠΕ και κρίσιμες πρώτες ύλες

Συνάντηση με την πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Alison Duncan πραγματοποίησε η υφυπουργός ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Τη συνάντηση γνωστοποίησε η υφυπουργός ενέργειας με ανάρτησή της στο LinkedIn, ενώ στο επίκεντρο ήταν η  ΑΠΕ και οι πρώτες ύλες. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα στην προσπάθειά της να αξιοποιήσει το δυναμικό της σε πρώτες ύλες έχει να λάβει σημαντική τεχνογνωσία από την Αυστραλία.
Αναλυτικά η ανάρτηση:

Χάρηκα ιδιαίτερα που συναντήθηκα και είχα μια εξαιρετική συζήτηση με την Α.Ε. Alison Duncan, πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα.

Ανταλλάξαμε απόψεις για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποθήκευση και ανακύκλωση μπαταριών, υποδομές και δίκτυα, επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και ακόμη και το εμβληματικό μας έργο GR-Eco Islands, μια πολύ σχετική πρωτοβουλία για την πρέσβειρα του μεγάλου νησιωτικού έθνους της Αυστραλίας!

Παρ’ όλα αυτά, το βασικό σημείο εστίασης της συζήτησής μας ήταν ο εξορυκτικός τομέας. Το σημείο που τόνισα στην Εξοχότητά της ήταν ότι, στα σχέδιά μας να αναζωογονήσουμε αυτή την εξαιρετικά ελπιδοφόρα δραστηριότητα στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουμε το σημαντικό δυναμικό μας σε κρίσιμες πρώτες ύλες, έχουμε πολλά να μάθουμε από την εκτεταμένη εμπειρία των Αυστραλιανών Εταιρειών στον τομέα αυτό.

Με μια σειρά από δράσεις που έχουν προσδιοριστεί για παρακολούθηση και συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστούμε στενά στο μέλλον.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας