Μενού Ροή
Η Βρετανία δεν σχεδιάζει δασμούς τύπου ΕΕ για τα κινεζικά EVs

Η Βρετανία δεν σχεδιάζει να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα, καθώς οι βρετανικές επιχειρήσεις δεν έχουν υποβάλει καταγγελία για να διερευνηθεί, δήλωσε τη Δευτέρα ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Jonathan Reynolds.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα κράτη μέλη της ΕΕ τάχθηκαν οριακά υπέρ των εισαγωγικών δασμών στα ηλεκτροκίνητα οχήματα κινεζικής κατασκευής ύψους έως και 45%, με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι άδικες επιδοτήσεις που, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χορηγεί το Πεκίνο στους Κινέζους κατασκευαστές. Το Πεκίνο αρνείται τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο Reynolds δήλωσε ότι δεν υπήρξαν καταγγελίες από την τοπική βιομηχανία στην Αρχή Εμπορικών Θεμάτων της Βρετανίας (TRA) και ανέφερε ότι δεν θα επιδιώξει να ακολουθήσει το μπλοκ στην επιδίωξη δασμών, προσθέτοντας ότι το «κύριο μέλημά» του είναι η ευημερία και οι ανοικτές εξαγωγικές αγορές για τους Βρετανούς παραγωγούς.

«Έχω την εξουσία ως υπουργός Εξωτερικών να προβώ σε αυτή την αναφορά… Το κρατάμε υπό στενή παρακολούθηση, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό η βιομηχανία μας να είναι διαφορετική, και μέχρι στιγμής η ίδια η βιομηχανία δεν έχει ζητήσει αυτή την παραπομπή στην TRA», δήλωσε ο Reynolds στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τις Διεθνείς Επενδύσεις.

Ο Reynolds δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι οι σχέσεις με την Κίνα βρίσκονται σε κάποιου είδους χρυσή εποχή -όπως είχε επαινέσει η κυβέρνηση πριν από μια δεκαετία- αλλά δήλωσε ότι η Βρετανία αποτελεί εξαίρεση στο πόσο λίγα είχε κάνει για την οικοδόμηση εμπορικών δεσμών με την Κίνα και ότι η δέσμευση είναι θετική.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας