Μενού Ροή
Επανήλθε στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για κρατικοποίηση της ΔΕΗ ο Κασσελάκης

Επανήλθε στην επίσημη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ περί κρατικοποίησης της ΔΕΗ ο νέος αρχηγός του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον Σταύρο Θεοδωράκη, κάνοντας στροφή από τις προηγούμενες δηλώσεις του για το ίδιο θέμα στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Τότε είχε μιλήσει για την ύπαρξη ολιγοπωλίων στην ενέργεια, ενώ χθες σε ερώτηση για τους κινδύνους της ύπαρξης μονοπωλίων τόνισε ότι υπάρχουν δικλίδες και ότι το ρεύμα αποτελεί δημόσιο αγαθό.

«Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό, το νερό είναι δημόσιο αγαθό», τόνισε εξηγώντας πως πρέπει «να κρατικοποιήσουμε τη ΔΕΗ. Έχει αποδειχθεί σε διάφορες χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι τα δημόσια αγαθά, όταν διοικούνται με όρους κερδοσκοπικούς, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνία».

«Δεν είμαστε πλέον στην εποχή του φαξ που δεν ξέρεις τι γίνεται. Το κινητό σου το έχεις πάνω, κάνω κάτι εδώ, κάνεις εσύ κάτι, κάποιος άλλος το ξέρει κατευθείαν. Έχουμε πληροφόρηση σε ζωντανό χρόνο. Υπάρχουν πολλές δικλίδες για να ελέγξεις την σπατάλη και μπορείς να δεις αν είναι αποδοτικοί οι πόροι μίας επιχείρησης», είπε ακόμα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας