Μενού Ροή
Κίνα για το θέμα των ανεμογεννητριών : «Πολλές χώρες στον κόσμο είναι βαθιά αναστατωμένες από την αυξανόμενη τάση προστατευτισμού της ΕΕ»

Μετά την είδηση ότι η ΕΕ θα διερευνήσει απροσδιόριστους κινέζους προμηθευτές ανεμογεννητριών στην Ευρώπη, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ δήλωσε ότι «πολλοί στον κόσμο είναι βαθιά αναστατωμένοι από την αυξανόμενη τάση προστατευτισμού της ΕΕ».

Η Μάο Νινγκ, δήλωσε ότι η Κίνα «ανησυχεί πολύ για τις μεροληπτικές ενέργειες της ΕΕ κατά των κινεζικών εταιρειών», αφού ανακοινώθηκε ότι οι αρχές της ΕΕ ερευνούν τους κινέζους προμηθευτές ανεμογεννητριών.

Τα σχόλια της διπλωμάτισσας έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες. Κληθείσα να απαντήσει στην έρευνα και σε προηγούμενες έρευνες της ΕΕ για τους κλάδους ηλιακών φωτοβολταϊκών και των  ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, είπε ότι «πολλοί στον κόσμο είναι βαθιά ανήσυχοι από την αυξανόμενη τάση προστατευτισμού της ΕΕ».

«Ελπίζουμε ότι η ΕΕ δεν θα συνεχίσει να τονίζει  τη σημασία της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής την ώρα που βλάπτει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος », είπε. «Ο προστατευτισμός δεν λύνει τα δικά του προβλήματα. Ο προστατευτισμός προστατεύει μόνο την οπισθοδρόμηση».

Η Μάο Νινγκ πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη των νέων ενεργειακών τομέων της Κίνας είναι το αποτέλεσμα «ισχυρής τεχνολογίας, ισχυρής αγοράς και πλήρους βιομηχανικών αλυσίδων». Είπε ότι η Κίνα προτρέπει την ΕΕ να τηρήσει τους κανόνες και τις αρχές της αγοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, προσθέτοντας ότι η Κίνα «θα προστατεύσει σθεναρά τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας