Μενού Ροή
Τρία προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας για επιχειρήσεις

Ένα πρόγραμμα που όλη η αγορά το αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αποσκοπεί στη βελτίωση του κόστους λειτουργίας χιλιάδων επιχειρήσεων αλλά και παράλληλα συμβάλλει στην προσπάθεια για μείωση του “εθνικού ανθρακικού αποτυπώματος” δρομολογείται. Ο λόγος για το πρόγραμμα για την επιδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων για τις επιχειρήσεις, που με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το επόμενο βήμα για να τρέξει είναι η δημοσίευση του οδηγού και η προκήρυξή του.

Αναλυτικά το έργο «Εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις - - Φωτοβολταϊκά στις επιχειρήσεις» είναι συνολικού προϋπολογισμού 161.502.400 ευρώ και αφορά στη χρηματοδοτική στήριξη επιχειρήσεων σε όλη την Επικράτεια, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας, για την εγκατάσταση μπαταριών σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς, με στόχο την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, τη μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας, καθώς και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης μετά την υπογραφή από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάσης, «το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις - Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις” συμβάλλει, δραστικά, σε δύο εκ των βασικότερων στόχων μας στο Υπουργείο, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του ενεργειακού κόστους, μέσω της αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Μετά την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σειρά παίρνει τώρα η ενεργοποίησή του. Ο Οδηγός του προγράμματος είναι, ήδη, υπό κατάρτιση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα».

Υπενθυμίζεται ότι για τις επιχειρήσεις “τρέχουν” κι άλλα προγράμματα, που ωστόσο βαίνουν στο τέλος. Συγκεκριμένα, στις 15 Μαίου λήγει και το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή για τις επιχειρήσεις» συνολικού ύψους 105,6 εκατ. ευρώ, αλλά και το πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», συνολικού ύψους 176,75 εκατ. ευρώ. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας