Μενού Ροή
fwtia-barnaba
Τρία μέτωπα της πυρκαγιάς σε Πεντέλη, Ανατολή, Γραμματικό

Τα μέτωπα της φωτιάς στην Αττική είναι τρία: στην Πεντέλη, στην Ανατολή και στο Γραμματικό, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες, τη στιγμή που οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν θυελλώδεις, ενώ δεν αναμένεται να κοπάσουν τουλάχιστον έως τις 4 σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Η φωτιά έχει περάσει στο Πεντελικό όρος.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας μπαράζ μηνυμάτων εστάλησαν σε όσους βρίσκονται στην περιοχή, να εκκενώσουν μια σειρά από οικισμούς. Λόγω της πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν περίπου στις 5 το πρωί οι οικισμοί της Νέας και της Παλιάς Πεντέλης και λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Αγίου Σπυρίδωνα και Ανατολής Νέας Μάκρης. Παράλληλα εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η μονή του Αγίου Εφραίμ στην περιοχή της Ανατολής και η μονή Πεντέλης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 560 πυροσβέστες και 16 ομάδες δασοκομάντος με 177 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 32 εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.

Η φωτιά έχει διανύσει μία απόσταση περίπου 30 χλμ.

Έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες

Με αφορμή τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται, η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση προς τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές και να ακολουθούν, για τη δική τους ασφάλεια, τις οδηγίες που εκδίδονται για εκκένωση περιοχών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση προς τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές, καθώς με αυτόν τον τρόπο δυσχεραίνεται το έργο της Τροχαίας και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που εκδίδονται για εκκένωση περιοχών και να μην επιχειρούν να επιστρέψουν σε περιοχές που έχουν ήδη καεί, για τη δική τους ασφάλεια και για να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων πυρόσβεσης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας