Μενού Ροή
Η Equinor εξαγόρασε το 9,8% της Ørsted έναντι $2,5 δισ.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας Equinor αγόρασε μερίδιο 9,8% αξίας περίπου 2,5 δισ. δολαρίων στον δανέζικο όμιλο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Ørsted, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Ο Anders Opedal, διευθύνων σύμβουλος της Equinor, δήλωσε ότι τα $2,5 δισ. που απαιτήθηκαν για την αγορά του 10% των μετοχών της Ørsted, αντανακλούν τις φιλοδοξίες επέκτασης του νορβηγικού ομίλου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Equinor είναι μια εταιρεία με «μακροπρόθεσμες προοπτικές» και σκοπεύει να στηρίξει την Ørsted, πρόσθεσε ο Opedal. Πρόκειται για «αντικυκλική επένδυση» σε ένα premium χαρτοφυλάκιο.

Η Ørsted, η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων στον κόσμο, έχει πληγεί από την εκτίναξη του κόστους και τις καθυστερήσεις έργων, καθώς ο πληθωρισμός αύξησε τις τιμές των τουρμπίνων και άλλου εξοπλισμού και υπηρεσιών, με τη μετοχή της να έχει κατρακυλήσει κατά 65% από τις αρχές του 2021.

Η Equinor, στο μεταξύ, επωφελήθηκε από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και η τιμή της μετοχής της σχεδόν διπλασιάστηκε την ίδια περίοδο, αλλά η εταιρεία δυσκολεύεται να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρά τον καθορισμό φιλόδοξων στόχων.

Η επένδυση στην Ørsted, ήταν σύμφωνη με τη στρατηγική της Equinor για "ανάπτυξη με γνώμονα την αξία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", δήλωσε η εταιρεία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας